Nagrađeni izlagači na Prvom bh. online sajmu namještaja

02.06.2021. 11:46 / Izvor: Akta.ba
Nagrađeni izlagači na Prvom bh. online sajmu namještaja

Prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je kompaniji "Brezje namještaj".

Kompanije "Brezje namještaj” iz Gračanice, "G Wood" iz Živinica i "Alestra" iz Sarajeva nagrađeni su izlagači na Prvom bh. online sajmu namještaja i asesoara za dom, dok je posebna “Zelena nagrada” pripala bosanskohercegovačkom brendu Wool Carpet iz Sarajeva

Svečanu dodjelu nagrada organizirala je Simperfect agencija za marketing i promociju, a domaćini su bili Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora FBiH.

Najljepši izložbeni kutak Sajma birao je stručni žiri kojeg su činili predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore FBiH, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, te predstavnici grupacije Targer i WMTA Ustanove za obrazovanje odraslih Banja Luka.

Prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je kompaniji “Brezje namještaj”, drugo “G Woodu” i treće “Alestri”, a posebna, “Zelena nagrada”, koju ove godine utemeljuje i dodjeljuje Simperfect agencija, Wool Carpetu.

Digitalizacija društva i poslovnih tokova, kako je rekao predsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić, planetaran je proces i Komora, pogotovo u ovako izazovnim vremenima, podržava inovativne pojedince i grupe koji prepoznaju potrebe tržišta.

Izvršna direktorica Simperfect agencije Samira Avdić je istakla značaj online poslovanja u budućnosti, ali i mogućnosti proizvođača i prodavača namještaja.

"Sretni smo da tačno godinu otkako je u rad puštena platforma namjestaj.shop, prva bh. online platforma za promociju i prodaju namještaja, imamo priliku prezentirati rezultate platforme, ali i Prvog bh. online sajma namještaja. Tokom ove prve godine uspjeli smo ostvariti saradnju s više od 70 kompanija samo iz drvnoprerađivačkog sektora, saradnju sa više od 30 kompanija iz drugih sektora te uspostaviti dijalog s vladinim institucijama, obrazovnim ustanovama i medijima. Sajamska platforma zabilježila je 70 hiljada pregleda, blizu osam hiljada posjeta te promotivni doseg od 350 hiljada", rekla je Avdić.

Platforma namjestaj.shop nastala je iz želje za boljom promocijom drvno-prerađivačkog sektora te je svojevrsna tačka susreta proizvođača i prodavača namještaja s krajnjim korisnicima. Organizatori veliki značaj pridaju procesima umrežavanja, ali i društvene odgovornosti u poslovanju, saopćeno je iz platforme namjestaj.shop.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti