Hoće li Trebišnjica snabdijevati vodom crnogorsko primorje?

24.06.2021. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Hoće li Trebišnjica snabdijevati vodom crnogorsko primorje?

Moguća i izgradnja HE Sutorina.

Potencijali za izgradnju objekata iz obnovljivih izvora energije su veliki i neki od njih su nemogući bez zajedničkog rada, za dobrobit, stanovništva, lokalnih zajednica, ali i privrede uopšte, zaključeno je na sastanku predstavnika elektroprivreda Crne Gore i Republike Srpske. Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je tokom susreta uputila i zahtjev za pokretanje projekta izgradnje HE Sutorina.

Kako je saopšteno, radni sastanak Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore i Uprave MH Elektroprivrede Republike Srpske, matičnog preduzeća iz Trebinja održan je nakon više godina u sjedištu EPCG u Nikšiću.

Razmijenjena su iskustva i položaj Elektroprivreda u energetskoj tranziciji i reorganizaciji ovih sistema, a sagledane su i mogućnosti višeg nivoa saradnje, a u cilju veće efikasnosti i profitabilnosti sistema.

"Na zajedničkom sastanku razmatrana je i mogućnost iskorištenja voda rijeke Trebišnjice u energetske svrhe i svrhe vodosnabdijevanja crnogorskog primorja. Kako postoji određena projektna dokumentacija, elaborati i studije, EPCG je uputila i inicijativu za aktuelizaciju i novelaciju postojeće projektne dokumentacije za izgradnju HE Sutorina - prenio je portal hercegovinapress.com.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti