Dogovorena podrška

FIPA i HEPA potpisale Memorandum o saradnji na "Programu rasta stranih tržišta"

02.02.2024. 16:30 / Izvor: Akta.ba
FIPA

Dogovorena je podrška HEPA pri predstavljanju investicijskih potencijala Bosne i Hercegovine

V.d.direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija i direktor Agencije za promociju izvoza Mađarske HEPA Gábor Jenei potpisali su u Budimpešti danas Memorandum o razumjevanju kojim su definirali suradnju u okviru novog programa Vlade Mađarske "Program rasta stranih tržišta", koji pruža podršku aktivnostima mađarskih kompanija u inostranstvu.

"Program rasta stranih tržišta" je novi, a drugi po redu, program Vlade Mađarske, koji je pokazao veliko interesovanje mađarskih kompanija za investiranje u Bosnu i Hercegovinu i Zapadni Balkan.

Dogovorena je podrška HEPA pri predstavljanju investicijskih potencijala Bosne i Hercegovine

Memorandum o saradnji podrazumijeva i pomoći bh. kompanijama da uđu na mađarsko tržište, i obratno.

Obje strane će podsticati i podržavati aktivnosti ulaganja i promocije poslovanja kao što su poslovne konferencije, sajmovi, promocija investicija i druge aktivnosti vezane za izvoz, te će surađivati u vezi s projektima u kojima je Bosna i Hercegovina predstavljena kao investiciona lokacija u okviru Programa podrške rastu vanjskog tržišta koji implementira HEPA.

Na osnovu Memoranduma, FIPA je potpisala pismo podrške za kompaniju Lugos za realizaciju projekta solarnog parka u Trebinju s Elektroprivredom Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti