Pomjereno provođenje zakona o carinskoj politici

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pomjereno provođenje zakona o carinskoj politici

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Uprave za indirektno oporezivanje, donio Odluku o izmjeni Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini.

22.07.2021. 14:39 Izvor: / Akta.ba

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Uprave za indirektno oporezivanje, donio Odluku o izmjeni Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini, kojom se rok za primjenu Odluke o provođenju Zakona pomjera sa 1. avgusta 2021. na 1. januar 2022. godine.

Na ovaj način otvoren je prostor za donošenje novog zakona o carinskim prekršajima Bosne i Hercegovine, što je preduslov da u potpunosti zaživi nova carinska regulativa i obezbijedi se istovremena primjena ovog i Zakona o carinskoj politici u BiH.

Podsjećamo da je Savjet ministara BiH utvrdio Prijedlog zakona o carinskim prekršajima Bosne i Hercegovine na 40. sjednici, održanoj 16. juna 2021. godine i uputio ga Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj zakonodavnoj proceduri. Ranijom odlukom rok za primjenu Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini pomjeren je sa 1. jula na 1. avgust 2021. godine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti