Mladi realizuju pet novih biznis ideja u Kladnju

26.07.2021. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Mladi realizuju pet novih biznis ideja u Kladnju

Program IMPAKT inkubator poslovnih ideja, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku.

Nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije pred stručnom komisijom Melisa Softić, Sabina Hodžić, Sajda Krekić i Alen Tabić iz Kladnja uspjeli su osvojiti Impaktove grantove i mentorsku podršku za unikatne biznis ideje. Radi se o zajedničkom projektu Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 5 nerazvijenih i manje razvijenih lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona (Općine Čelić, Općine Sapna, Općine Teočak, Općine Kladanj i Općine Doboj Istok).

Program IMPAKT inkubator poslovnih ideja, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za do 20 novih poslovnih poduhvata, pokrenutih od strane mladih, na području 5 općina TK. 

Finalnoj prezentaciji projekata  u Kladnju prisustvovala je pomoćnica ministra za sport i mlade TK Lejla Elezović koja je istakla zadovoljstvo realizacijom projekta te spremnošću mladih sa područja ove općine da iskoriste priliku i podršku koja im je pružena u okviru programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja kojeg finansira Ministarstvo. Prema riječima pomoćnice ministra  Elezović „radi se o projektu koji je definisan u Strategiji za mlade Tuzlanskog kantona čiji je nosilac izrade i implementacije Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, a utvrđenog na osnovu sprovedenog istraživanja koje je pokazalo potrebu za podrškom mladima na području Kantona u pokretanju i razvoju biznisa“.

Savjetnik načelnika Općine Kladanj Denis Čamdžić uputio je ovom prilikom svojim mladim sugrađanima motivirajuće riječi ohrabrenja te im poželio veliki uspjeh u poslovnoj avanturi koja je pred njima. 

Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i jedan je od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti