Općina Stari Grad objavila listu najboljih biznis planova koje će finansirati

16.08.2021. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Općina Stari Grad objavila listu najboljih biznis planova koje će finansirati

Za finansiranje su razmatrani samo poslovni planovi koji su dobili 65 i više bodova.

Općina Stari Grad Sarajevo je putem Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, provela javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova za 2021. godinu, s ciljem razvoja preduzetništva i zapošljavanja ranjivih kategorija stanovništva, među kojima su mladi, nezaposlene osobe, žene i osobe s invaliditetom.

Na Javni poziv je prispjelo 30 aplikacija, odnosno biznis planova. Sve prispjele poslovne planove pregledala je i evaluirala Komisija za ocjenjivanje i odabir najboljih poslovnih planova u skladu sa Pravilnikom o dodjeli sredstava za Start up biznis, rečeno je iz ove Općine.

Od 30 prispjelih prijava, devet aplikacija je dobilo potreban broj bodova da bi bile razmatrane za finansijsku podršku, četiri aplikacije su osvojile nedovoljan broj bodova da bi bile razmatrane finansiranje, dok je 16 biznis planova diskvalifikovano iz daljeg procesa ocjenjivanja zbog neispunjenosti uslova iz Javnog poziva, a jedna korisnica je odustala od ugovora.

Za finansiranje su razmatrani samo poslovni planovi koji su dobili 65 i više bodova, jer poslovni planovi ispod ovog praga nisu bili u stanju zadovoljiti postavljene standarde.

Iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo za 2021. godinu, ukupno će biti dodijeljeno oko 65.000 KM za finansiranje, odnosno sufinansiranje, najboljih biznis planova koji će se implementirati na području općine Stari Grad u toku 2021. godine.

Potpisivanje Ugovora sa odabranim korisnicima sredstava bit će održano u četvrtak, 19. avgusta, 2021. godine u 10,00 sati, u Sali za sastanke Općine Stari Grad Sarajevo.

U nastavku pogledajte koji biznis planovi su dobili podršku, a koji su diskvalificirani:

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti