Obrtnička komora KS dobila oko 30.000 KM za promociju obrtništva

15.09.2021. 12:12 / Izvor: Akta.ba
Obrtnička komora KS dobila oko 30.000 KM za promociju obrtništva

Preliminarni prijedlog izabranih korisnika poticajnih sredstava po Javnom pozivu za dostavljanje prijava po osnovu Programa: "Poticaj projektima promocije obrtništva".

Na Preliminarnom prijedlogu izabranih korisnika poticajnih sredstava po Javnom pozivu za dostavljanje prijava po osnovu Programa: "Poticaj projektima promocije obrtništva" našla se Obrtnička komora Kantona Sarajevo i to sa dva projekta.

Obrtnička komora Kantona Sarajevo će po ovoj listi za projekat "Kupujmo, koristimo obrtničko!"dobiti 20.180,83 KM, a za "Profesionalna orijentacija i informisanje kroz promociju zanata" dobit će 10.000,00.

Sredstva nisu dobili Udruženje poslovnih žena u BiH za projekta "Zajedno jače/mreža poduzetnica", Udruženje za promociju kazandžijskog zanata "Kazandžija" za projekta "Živi muzej - muzej u pokretu, u srcu Baščaršije  - Kazandžijska ulica, Sarajevo" ni OD "Mozaik" zbog nepotpune dokumentacije i neblagovremene prijave.

Poticaj za promociju obrtništva je program namijenjen za: razvoj i afirmaciju svih obrta, očuvanje obrtničke tradicije, kulturnog i historijskog nasljeđa tradicionalnih i starih obrtničkih djelatnosti, održavanje edukacija i promocija u cilju jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, subvencioniranje troškova obrtnika za učešće na sajmovima i izložbama u cilju jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, interesno umrežavanje obrtnika i organizovano zastupanje i predstavljanje interesa obrtnika.

Pravo na dodjelu poticajnih grant sredstava za odgovarajući program/projekt u skladu sa ovim javnim pozivom ostvaruju Obrtnička Komora Kantona Sarajevo i udruženja obrtnika koja su uredno registrovana i djeluju na području Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti