Ministarstvo privrede KS objavilo javni poziv za unapređenje ribarstva

15.09.2021. 13:31 / Izvor: Akta.ba
Ministarstvo privrede KS objavilo javni poziv za unapređenje ribarstva

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta KS u svrhu finansiranja izrade revizije ribarske osnove.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta KS u svrhu finansiranja izrade revizije ribarske osnove, u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu.

Ribarska osnova je stručna studija o načinu privređivanja ribolovnim područjem, a odnosi se na bavljenje sportsko-rekreacionim i privrednim ribolovom. Ona je trajna, uz obavezni monitoring, ali se svako pet godina radi revizija, te u skladu s ribarskom osnovom, korisnik iste priprema godišnji program unapređenja ribarstva.

Cilj dodjele sredstava po ovom javnom pozivu, u iznosu od 10.000 KM, je pomoć sportsko - ribolovnim društvima pri ispunjavanju zakonskih obaveza, koja iziskuju veća novčana sredstva.

Pravo na prijavu imaju sportsko - ribolovna udruženja koja imaju potpisan ugovor s Ministarstvom privrede KS o ustupanju ribolovnog prava na ribolovnim područjima Kantona Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti