Otvoren Biznis servis centar u Zavidovićima

16.09.2021. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Otvoren Biznis servis centar u Zavidovićima

Biznis centar će biti mjesto gdje će mnogobrojne ciljane grupe imati priliku ostvariti svoje ideje

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je jučer Zavidoviće povodom Dana općine i sa načelnikom Hašimom Mujanovićem otvorio novoizgrađeni opštinski Biznis servis centar, koji je uspostavljen zahvaljujući sredstvima Vlade.

Na sastanku sa predstavnicima općine naglašeno je da je Vlada FBiH i do sada pomagala Zavidovićima i da će sa podrškom nastaviti i ubuduće.

Biznis centar će biti mjesto gdje će mnogobrojne ciljane grupe imati priliku ostvariti svoje ideje, a posebno mala  i srednja preduzeća, populacija mladih ljudi, kao i drugi građani općine Zavidovići.

Prednosti otvaranja Biznis centra su višestruke a cilj je poboljšanje saradnje sa poslovnim sektorom kroz pojednostavljenje procedura investitorima u Općini Zavidovići. Centar će biti i mjesto okupljanja poslodavaca kako bi zajednički radili u cilju razvoja novih ideja i planova za biznis.

Novalić se nakon održanog sastanka obratio okupljenim radnicima "Krivaja Mobel" – u stečaju, a govoreno je o rješavanju radnopravnog statusa radnika.

Istaknuto je da Vlada FBiH intenzivno ulaže napore u rješavanje naslijeđenog problema radnika “Krivaje”, a osim pitanja rješavanja statusa ove kompanije, radnici su bili zainteresovani i za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u FBiH, saopćeno je iz Vlade.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti