Interventne mjere Vlade FBiH obuhvatit će oko 25.000 poslodavaca koji nisu otpuštali radnike

18.09.2021. 08:37 / Izvor: Faktor
Interventne mjere Vlade FBiH obuhvatit će oko 25.000 poslodavaca koji nisu otpuštali radnike

Naredne sedmice bit će poznat model raspodjele novčane pomoći.

Naredne sedmice bit će poznat model raspodjele novčane pomoći privatnom sektoru u Federaciji u okolnostima pandemije. Podsjećamo, Vlada Federacije BiH će interventnim mjerama, sa 105 miliona KM, pomoći privredi.

Mjerama će, prema riječima Amira Zukića, federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta, biti obuhvaćeno oko 25.000 korisnika.

"Još nema konačnog modela kako će se dijeliti novac velikom broju potencijalnih korisnika, a riječ je o 25.000, i u obzir će doći samo oni koji su uredni porezni obveznici. Do kraja godine će se realizirati ovaj projekat. U fokusu će biti svi porezni obveznici koji nisu otpuštali ljude sve ovo vrijeme pandemije. Obuhvatit će obrte i samostalne privrednike, bez obzira na djelatnost. Detalji će biti poznati naredne sedmice. Ovo će se realizirati na način da se potencijalni korisnici ne opterećuju procedurama, papirologijom. Kroz ovaj projekat će se tretirati svi u kategoriji obrtnika, bez obzira na djelatnost. Dakle, ovo je pomoć isključivo realnom sektoru", rekao je Zukić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti