Husetić razočaran ponašanjem "ArcelorMittala" prema preduzeću "Grijanje"

12.10.2021. 10:54 / Izvor: Fena
Mirza Husetić

Kako je istaknuto, Javno preduzeće "Grijanje" doseglo je jučer u 16 sati nivo napunjenosti sistema za koji je neophodno uključenje postrojenja u staroj Termoelektrani.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić razgovarao je jutros sa direktorom Javnog preduzeća "Grijanje" Vahdetom Drinom o problematici početka grijne sezone.

Tom prilikom predsjedavajućem Husetiću prezentirano je šta je preduzeće uradilo u sezoni pripreme grijne sezone, te su razgovarali o brojnim medijskim natpisima o postojanju zabrana nadležnih kantonalnih i federalnih inspekcija, saopćeno je iz Gradske uprave.

Predsjedavajućem Husetiću prezentirani su i ugovori sa Elektroprivredom BiH, te Kantonalnom inspekcijom o ispravnosti i mogućnosti upotrebe elektro-energetskih postrojenja u objektu stare Termoelektrane čime je JP "Grijanje" ispunilo sve uslove koji su naloženi od tih organa.

Kako je istaknuto, Javno preduzeće "Grijanje" doseglo je jučer u 16 sati nivo napunjenosti sistema za koji je neophodno uključenje postrojenja u staroj Termoelektrani.

"O tome su obavijestili Kompaniju "ArcelorMittal" Zenica, a do jutros ta kompanija nije pokrenula bilo kakve aktivnosti niti odgovorila na zahtjev. Da su iz "ArcelorMittala" reagirali, prema našim uputama, stvorila bi se mogućnost da topli radijatori građanima budu već u srijedu navečer", kazao je nakon sastanka direktor Vahdet Drino.

Napomenuo je da građani Nemile na postrojenjima, kojima upravlja preduzeće kojim rukovodi, imaju nesmetanu isporuku toplotne energije još od jučer, kao i škola, policija i Dom zdravlja.

Nakon sastanka, predsjedavajući Husetić bio je vidno razočaran ponašanjem direktora Nikhil Mehte prema preduzeću "Grijanje", ‘koji nije želio da jučer održi sastanak sa delegacijom Gradske uprave Zenica kojem je trebao prisustvovati i predsjedavajući, a sve s ciljem prevazilaženja problema grijanja’.  

"Ukoliko se Kompanija "ArcelorMittal" i direktor Mehta nastave ponašati neodgovorno, pozvat ću građane da zajedno sa mnom protestuju ispred sjedišta te kompanije", poručio je predsjedavajući Husetić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti