Održana promocija rezultata programa Omladinske banke Odžak za 2021. godinu

13.10.2021. 13:39 / Izvor: Akta.ba
Omladinska banka Odžak

Danas je u Velikoj sali Gradske vijećnice održana ceremonija promocije rezultata programa Omladinske banke Odžak za 2021. godinu.

Promocija rezultata programa Omladinske banke Odžak za 2021. godinu održana je jučer u Velikoj sali Gradske vijećnice.

Ceremoniji su prisustvovali: direktor programa Omladinske banke Fondacije Mozaik Željko Pauković, općinska načelnica Nada Ćulap, predstavnik Općine za potporu programu Omladinske banke Marko Barukčić, te članovi grupa mladih čiji su projekti realizirani.

Na ovogodišnji otvoreni poziv Omladinske banke Odžak za dostavu prijedloga projekata pristiglo je četrnaest prijava neformalnih grupa mladih s područja općine, koji su nakon valorizacije i odobreni.

Ukupna vrijednost 14 realiziranih projekata je 29 813 KM, od čega je iznos od 13 313 KM osigurale neformalne grupe iz lokalne zajednice (robe, usluge i novčana sredstva), a 16.500 KM je iz fonda Omladinske banke Odžak. Fond Omladinske banke u 2021. godini zajednički su osigurali Općina Odžak (9 900 KM) i Fondacija Mozaik (6 600 KM), sukladno potpisanom Memorandumu o suradnji.

Sudionicima projekata uručeni su informativni posteri s podacima o realizaciji projekata, kao i uvjerenja, a općinskoj načelnici Nadi Ćulap i Marku Barukčiću dodijeljene su zahvalnice za potporu razvoju programa Omladinske banke Odžak

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti