Potrošači odlučili: Jana osvojila Best Buy Award u BiH

14.10.2021. 10:17 / Izvor: Akta.ba
Jana

Zahvaljujući glasovima potrošača, prirodna mineralna negazirana voda Jana dobitnica je priznanja Best Buy Award u Bosni i Hercegovini u kategoriji negaziranih voda.

Zahvaljujući glasovima potrošača, prirodna mineralna negazirana voda Jana dobitnica je priznanja Best Buy Award u Bosni i Hercegovini u kategoriji negaziranih voda.

U okviru Best Buy Award istraživanja, koje je u BiH provedeno u junu 2021. godine, od ispitanika je traženo da navedu naziv negazirane vode u boci koja po ličnom ili iskustvu bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu. Najveći broj potrošača se opredijelio za Janu.

"Osvajanjem ove nagrade Jana je još jednom dobila potvrdu svoje kvalitete, jer Best Buy Award nose isključivo vrhunski proizvodi. Ponosni smo i sretni što bh. potrošači upravo tako percipiraju naš brend te im se zahvaljujemo za povjerenje i vjernost našoj prirodnoj mineralnoj vodi Jana", rekla je Vedrana Vlahović, voditeljica robne marke Jana.

Best Buy Award je projekat švicarske organizacije ICERTIAS. Ovo istraživanje ne mjeri ni tržišne udjele niti snagu brenda, već isključivo i samo iskustvo i mišljenje potrošača (ispitanika) o tome ko po njihovom stavu nudi najbolji odnos cijene i kvalitete na tržištu u određenoj kategoriji.

ICERTIAS predstavlja glas potrošača i u fokusu rada joj je njihov interes. Na osnovu iskustva i mišljenja javnosti, koristeći inovativna tržišna istraživanja, ova organizacija precizno traži, otkriva, certificira i nagrađuje vrhunske kompanije, proizvode i usluge s ciljem da potrošačima širom svijeta olakša odluku pri kupovini.

ICERTIAS je sa svojim ceritifikacijski programima Best Buy Award, QUDAL - QUality meDAL i Customers' Friend, prisutan u više od 40 zemalja svijeta na pet kontinenata. Rezultate ovih istraživanja citiraju vodeći nacionalni i svjetski mediji, a njihove oznake ponosno nose proizvodi i usluge brojnih renomiranih međunarodnih kompanija kao što su P&G, Unilever, Nestlé, Heineken, Henkel i drugi. Na tržištima na kojima je prisutna, u prosjeku više od 70% građanstva ističe da bi radije kupovalo proizvode i usluge koji nose ICERTIAS certifikacijske oznake.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti