U toku javna rasprava o Nacrtu zakona o cestama KS

18.10.2021. 15:15 / Izvor: Akta.ba
Javna rasprava

Javna rasprava o Nacrtu zakona o cestama KS

U organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo danas je organizovana javna rasprava o Nacrtu zakona o cestama koji je usvojen prije mjesec dana na 41. Radnoj sjednici Skupštini Kantona Sarajevo.

Javna rasprava o ovom Nacrtu zvanično je počela 23.09.2021. godine, a njena današnja sesija omogućila je zainteresovanim subjektima da izravno iznesu svoja mišljenja, stavove i prijedloge o Nacrtu spomenutog zakona.

Današnje diskusije ukazali su na potrebu dodatnih pojašnjenja nekih od ponuđenih zakonskih rješenja uz detaljnije preciziranje pojedinih članova Zakona.

Ministarstvu saobraćaja KS će pismenim putem biti dostavljeni današnji prijedlozi mogućih intervencija na tekst Zakona, o čemu će resorno Ministarstvo iskazati svoje mišljenje i stav.

Nacrt Zakona o cestama je dostupan na web stranici Skupšine Kantona Sarajevo, a javna rasprava o njemu će trajati do 20. novembra 2021. godine.

Ministarstvo saobraćaja poziva sve zainteresovane, ukoliko imaju dodatnih prijedloga na Nacrt Zakona o cestama, da ih dostave na e-mail: info@ms.ks.gov.ba ili direktno u Ministarstvo saobraćaja KS.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti