Savez općina i gradova FBiH počeo s realizacijom obuka

19.10.2021. 10:56 / Izvor: Fena
Lokalni integrirani razvoj

U okviru projekta "Lokalni integrirani razvoj" – ILDP Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine počeo je s realizacijom obuka na temu planiranja i upravljanja razvojem.

U okviru projekta "Lokalni integrirani razvoj" – ILDP Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine počeo je s realizacijom obuka na temu planiranja i upravljanja razvojem.

Obuka je prvenstveno namijenjena općinskim/gradskim vijećnicima te članovima referentnih komisija i uposlenicima.

Cilj obuka jeste podizanje stepena zainteresiranosti i upućenosti izabranih lokalnih zvaničnika (posebno vijećnika) za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju provođenja lokalnih razvojnih strategija i odgovarajućih planova implementacije.

Sudionici obuke imaju priliku da se upoznaju s regulatornim okvirom iz oblasti razvojnog planiranja i upravljanja razvojem, globalnim ciljevima održivog razvoja i integracijom ciljeva održivog razvoja u planske okvire JLS, ključnim aspektima i procesima upravljanja razvojem i ulogom vijeća i sl.

Do sada su realizirane obuke u Tešnju, Tuzli, Jablanici i Mostaru, a do kraja oktobra dogovoreno je održavanje obuka u Zavidovićima, Novom Sarajevu i Sanskom Mostu.

Za mjesec novembar dogovoreno je održavanje obuka u sljedećim JLS: Jajce, Zenica, Lukavac, Gračanica, Doboj Jug i Livno.

U narednom razdoblju također se očekuje usuglašavanje termina obuka za još desetak jedinica lokalne samouprave.

"Obuke se organiziraju u suradnji s UNDP Projektom integriranog lokalnog razvoja i Projektom potpore implementaciji Ciljeva održivog razvoja u BiH", priopćeno je iz SOGFBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti