Šest Job Lab radionica pohađalo 262 srednjoškolca iz 85 srednjih škola u BiH

02.11.2021. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Job Lab

Telemach fondacija u partnerstvu sa Inkubatorom društvenih inovacija "MUNJA" prošle sedmice održala je šestu Job Lab radionicu za srednjoškolce.

Telemach fondacija u partnerstvu sa Inkubatorom društvenih inovacija “MUNJA” prošle sedmice održala je šestu Job Lab radionicu za srednjoškolce iz Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca, Cazina, Sanskog Mosta, Velike Kladuše i Drvara. Projekat interaktivnih radionica Job Lab do sada je obuhvatio polaznike iz 85 srednjih škola i 40 općine i grada u BiH. Implementacijom društveno-odgovornih projekata u BiH, koji u fokusu imaju mlade i razvoj njihovih vještina za tržište rada budućnosti Telemach fondacija i kompanija Telemach BH pokazuju svoju opredjeljenost da na bazi strateških partnerstava doprinose digitalizaciji bh.društva.  

"Sa sigurnošću sada možemo potvrditi da su Job lab radionice odlično prihvaćene kod mladih. Srednjoškolci su oduševljeni inovativnim pristupom načina učenja i unapređenja svojih vještina. Ponosni smo jer smo analizom utvrdili da su mladi nakon radionica probudili svoje interesovanje za volonterizam i uključivanje u rad omladinskih organizacija. Saznali smo i da su bh. srednjoškolci mišljenja da nemaju adekvatne poslovne prilike u svojim okruženjima. Tematikom radionica Job Lab naučit ćemo mlade kako da pronađu i sami kreiraju svoje prilike te se nametnu na tržištu rada", istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Zanimljivo je da će 20 najaktivnijih polaznika radionica biti nagrađena studijskom posjetom kompanije Telemach BH, da će svi polaznici radionica Job Lab dobiti diplome, ali i da će biti održane i dvije specijalne radionice za profesore, pedagoge i psihologe. 

"Pored toga što mlade ljude upoznajemo sa strategijama za razvoj X faktora koji su neophodni za konkurentnost na tržištu rada budućnosti, odlučili smo ponuditi konceptualne radionice profesorima, pedagozima i psiholozima. Tačnije nekih 100 profesionalaca će kroz ovu vrstu druženja dobiti najnovije informacije o tržištima rada budućnosti kao i priliku da razmijene dobre prakse te osmisle nove načine na koje u okviru postojećih kurikuluma kod djece mogu jačati vještine kao što su: kritičko razmišljanje, rješavanje problema, timski rad i sl. Mi se nadamo da ćemo i kod njih probuditi želju za pružanjem ove vrste podrške kako bi ovi izvrsni mladi ljudi ostvarili svoj puni potencijal", zaključila je Maja Tursunović direktorica Telemach fondacije.

Naredna Job Lab radionica zakazana je u četvrtak 04.11. za srednjoškolce Kiseljaka, Breze, Ilijaša, Fojnice, Visokog, Vareša i Kreševa.  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti