Stabilna situacija na Ilidži: Ekipe na terenu čiste saobraćajnice

07.11.2021. 10:46 / Izvor: Akta.ba
Ilidža

Održana je šesta vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilidža jutros u 7.00 sati te je analizirano stanje na terenu u odnosu na protekle dane.

Održana je šesta vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilidža jutros u 7.00 sati te je analizirano stanje na terenu u odnosu na protekle dane.

Kako se navodi u saopćenju, informacije sa terena pokazuju da je trenutna situacija stabilna te da se voda povlači u svim riječnim koritima.

Ekipe su na terenu i provode aktivnosti na otklanjanju štete nastale poplavama i na čišćenju i puštanju u promet putne komunikacije. Takođe, ekipe će vršiti aktivnosti na ispumpavanju i isušivanju vode u najpogođenijim objektima i lokalitetima.

S obzirom na vremensku prognozu, Štab civilne zaštite priprema aktivnosti ukoliko stanje bude pogoršano najavljenim padavinama u narednim danima.

Ekipe jedinica službi civilne zaštite i dalje su na terenu i na raspolaganju građanima u slučaju potrebe za intervencijama te vrše podjelu prehrambenih i higijenskih paketa za potrebe građana.

Apeliraju da građani za sve informacije i u slučaju potrebe na terenu, kontaktiraju Službu civilne zaštite ili mjesne zajednice kako bi ekipe odgovorile potrebama i zahtjevima građana.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti