UniCredit banka obezbijedila kreditna sredstva od 25 miliona KM za privrednike USK

08.11.2021. 08:05 / Izvor: Akta.ba
unicredit ugovor

Potpisanim ugovorom banka se obavezala da će obezbijediti kreditna sredstva u ukupnom iznosu od 25.000.000 KM.

Ministrica privrede u Vladi USK Samra Mehić, jučer je u Mostaru potpisala ugovor sa Unicredit bankom po programu poticaja "Plasman posebne kreditne linije subjektima male privrede uz subvencioniranje dijela efektivne kamatne stope, u svrhu finansiranja nabavke trajnih obrtnih sredstava, stalnih sredstva i investicija (dugoročna finansiranja), održavanje tekuće likvidnosti i očuvanje postojećih te kreiranje novih radnih mjesta.

Sredstva za implementaciju obezbijeđena su u Budžetu Ministarstva privrede kroz program subvencija preduzećima i poduzetnicima u iznosu od 200.000 KM.

Potpisanim ugovorom banka se obavezala da će obezbijediti kreditna sredstva u ukupnom iznosu od 25.000.000 KM za plasman sredstava koji će se realizirati putem Javnog poziva za plasman posebne kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope.

Sredstvima Ministarstva privrede u iznosu od 200.000 KM subvencionirat će 12-mjesečni trošak kamatne stope i to 48,5% od ugovorene efektivne kamatne stope po jednom korisniku računajući od dana plasmana kreditnih sredstava za privrednog subjekta kome Banka odobri kreditna sredstva nakon ispunjenja uslova definisanih ovim ugovorom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti