Upozorenje vezano za kvalitet vode s Jahorinskih vrela i dalje na snazi

08.11.2021. 15:18 / Izvor: Akta.ba
Voda

Iz tog preduzeća navode da je, prema rezultatima analiza uzoraka vode uzetih u toku vikenda, voda u zoni Jahorinskih vrela trenutno zdravstveno ispravna.

Upozorenje koje je KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo objavilo u petak, 5. novembra 2021., vezano za kvalitet vode sa Jahorinskih vrela i dalje je na snazi.

Iz tog preduzeća navode da je, prema rezultatima analiza uzoraka vode uzetih u toku vikenda, voda u zoni Jahorinskih vrela trenutno zdravstveno ispravna, međutim, s obzirom na veliku količinu padavina u prethodnim danima i s obzirom da kiša pada i dalje, postoji rizik da dođe do pogoršanja kvaliteta vode, te građane upozoravaju da ne koriste vodu bez prethodnog prokuhavanja u trajanju oko 10 minuta.

"Ukoliko je u vodi primjetno zamućenje, boja ili miris ne preporučujemo upotrebu vode ni nakon prokuhavanja. Očekujemo da će propisane preventivne mjere biti ukinute ubrzo nakon prestanka obilnih padavina. Naglašavamo da je voda u cijelom sistemu javnog vodosnabdijevanja u nadležnosti ViK-a bezbjedna za upotrebu, osim u zoni Jahorinskih vrela", saopćeno je iz ViK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti