RS: Javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja

18.11.2021. 13:42 / Izvor: SRNA
Javni poziv

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća.

Podsticajima se sufinansira 80 odsto navedenih opravdanih ulaganja koje podnosilac ima na realizaciji projekta, dok je maksimalna vrijednost podsticaja koji se može dodijeliti korisniku podsticaja 20.000 KM za projekte digitalne transformacije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva.

Ministarstvo je pripremilo Uredbu o postupku dodjele sredstava za podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća kojom se propisuju namjena, uslovi, kriterijumi i postupak dodjele podsticajnih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća, obaveze korisnika sredstava, kontrola i način izvještavanja o utrošku dodijeljenih sredstava.

Pravo na podsticaj ostvaruje se po osnovu projekta, koji za predmet imaju digitalnu transformaciju, a korisnik podsticaja može biti malo i srednje preduzeće, privredno društvo i samostalni preduzetnik koje ima sjedište u Republici Srpskoj i pretežnu djelatnost i druge uslove propisane Uredbom.

U okviru sprovođenja digitalne transformacije priznaju se nabavka i uvođenje odgovarajućih softverskih i pratećih hardverskih rješenja kao i nabavka i kreiranje digitalnih platformi.

Projekat digitalne transformacije može obuhvatati i savjetodavne usluge ili obuku zaposlenih, dodaje se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti