Predstavljena B2B platforma za povezivanje poduzetnica iz BiH

19.11.2021. 11:48 / Izvor: Akta.ba
B2B platforma

Foto: Akta.ba

B2B platforma je predstavljena danas u Hotelu Austrija.

"B2B platforma koju je kreirala Privredna komora FBiH zajedno sa svojim partnerima je stavila fokus na nas žene naše online predstavljanje i umrežavanje. Nadam se da će ova platforma doprinijeti da se poveća broj zaposlenih žena i broj poduzetnica", kazala je Izeta Salihefendić, direktorica IT firme Smart 387 iz Jajca koja je se bavi izadom aplikacija za eplatforme, na predstavljanju “B2B platforme za online poslovne susrete i umrežavanje poduzetnica i žena u biznisu” . 

B2B platforma je predstavljena danas u Hotelu Austrija, a predstavljanju su prisustvovali Mirsad Jašarspahić predsjednik PKFBiH, Armin Hodžić projekt menadžer Privredne komore FBiH, Anela Karahasan iz Privredna komora FBiH,  predstavnica Gender Centra FBiH Lejla Hodović te poduzetnice iz cijele BiH.

Ova platforma promovira umrežavanje žena iz svjeta biznisa. Paltforma je jedinstvena jer nudi direktno online umrežavanje i komunikaciju te zakazivanje online sastanaka. To znači da sve žene iz svijeta biznisa i poduzetništva imaju mogućnost registrovanje profila i online komunikacije.

Svi otvoreni javni pozivi i međunarodni grantove na jednom mjestu 

Ženama poduzetnicama ova platforma će također pružiti na jednom mjestu sve otvorene javne pozive i međunarodne grantove iz BiH, ali i svijeta.

"Ono na što smo posebno ponosni jeste i biznis savjetnik kojeg pruža B2B platforma. Sva svoja pitanja i nedoumce poduzetnice će moći direktno pitati savjetnika. Paralelno smo izgradili i profile na društvenim mrežama na kojima će poduzetnice moći predstavljati svoje novitete", kazala je Anela.

Svi međunarodni i lokalni privredni subjekti moći će direktno da komuniciraju sa poduzetnicama ili da zakažu termin za sastanak.

"Platforma koja je danas predstavljena zajedno sa edukacijom za poduzetnice treba da im pomogne u daljnjem radu. Ova B2B platforma je jedinstvene vrste u BiH i pna njoj će poduzetnice razmjenjivati iskustva i nuditi svoje proizvode. Privredna komora je jedina u regionu kao komora potpisnik WEPs principa za osnaživanje žena u poduzetništvu. Nadamo se da će ova baza podataka biti korisna svim poduzetnicama širom BiH.", kazao je predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić.

B2B platforma

Digitalizaija i osnaživanje žena

Tokom pandemije korona virusa Privredna komora FBiH je u suradnji sa strateškim partnerom Gender centrom realizovala projekte koji će za konačni cilj imati promociju i osnaživanje žena u polju digitalizacije.

"Ovo je naš drugi projekat i možemo se pohvaliti da je kroz ovaj projekat prošlo 35 različitih biznisa. Privredna komora FBiH je zajedno sa incijativom IT girls odlučila da dodnese akcioni plan koji će predložiti nekoliko mjera koji će se u narednom periodu implementirati i praviti", istakao je Armin iz PKFBiH.

U narednom periodu plan je da ova platforma postane višejezična i da se umrežavaju žene širom svijeta. Cilje je i da na platformi bude web shop kako bi poduzetnice mogle prodavati svoje proizvode i usluge online. Biti će otvoren i forum za savjetovanje.

"U narednom periodu ćemo dati puni doprinos da napravimo bazu podataka žena poduzetnica. To je resurs koji nam je neophodan da bismo mogli lobirati prema sredstvima EU. Trudićemo se da se poboljša povezanost između poduzetnica i lokalnih zajednica kako bismo povećali broj žena u poduzetništvu i tržištu rada.", kazala je Lejla iz Gender centra  FBiH.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti