Višković najavio formiranje Direkcije za investicije Republike Srpske

20.11.2021. 10:47 / Izvor: SRNA
RS

Dobrodošlo sve što će pozitivno uticati na investiranje u Republici Srpskoj.

Predsjednik Fiskalnog savjeta Republike Srpske Milenko Krajišnik izjavio je Srni da je dobrodošlo sve što će pozitivno uticati na investiranje u Republici Srpskoj, bilo da je riječ o domaćim ili stranim investicijama, u uslovima postkriznog perioda kakav je sada.

"Osnivanje agencije ili direkcije, čiji su ciljevi promocija mogućnosti za investiranje, povećanje efikasnosti investiranja, pružanje investitorima svih potrebnih informacija na jednom mjestu i skraćivanje administrativnih procedura, te olakšavanje za njih određenih postupaka može samo pozitivno uticati na ekonomski rast i razvoj", rekao je Krajišnik, komentarišući najavu osnivanja direkcije za investicije.

On je naglasio da su investicije bile i jesu najvažniji faktor ekonomskog razvoja jedne zemlje, i to onog razvoja koji obezbijeđuje nova radna mjesta, bolje plate, veće zapošljavanje, a što za rezultat ima bolji životni standard.

Krajišnik, koji je i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci podsjetio je da se ekonomska teorija koja je investicije označila kao najvažniji faktor razvoja pojavila nakon Velike krize /1929-1933. godine/, te da se vremenom razvijala, ali se suštinski nije mijenjala.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je formiranje direkcije za investicije RS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti