adnan delić

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Konačna lista: Pravo na poticajna sredstva u KS ostvarila 63 poslovna subjekta

Objavljena Odluka o korisnicima poticajnih sredstava koji su ostvarili pravo na poticajna sredstva po programima subvencioniranja

26.11.2021. 09:32 / Izvor: Akta.ba

Objavljena je Odluka o korisnicima poticajnih sredstava koji su ostvarili pravo na poticajna sredstva po programima subvencioniranja – refundiranja troškova; odobreno 542.146, 81 KM

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je, nakon ispoštovanog roka za žalbe na preliminarne liste izabranih korisnika poticajnih sredstava po programima subvencioniranja - refundiranja troškova subjekata male privrede predložilo Vladi Odluku o korisnicima poticajnih sredstava koji su ostvarili pravo po ovom javnom pozivu.

Kroz ovih pet programa pravo na subvencioniranje- refundiranje troškova ostvarila su ukupno 63 poslovna subjekta s ukupnim iznosom odobrenih sredstava od 542.146, 81 KM.

Donošenjem ove Odluke stekli su se uvjeti za potpisivanje ugovora s poslovnim subjektima koji su ostvarili pravo na poticajna grant sredstva, kao i isplatu odobrenih sredstava.

Podsjećamo da smo zbog male prolaznosti poslovnih subjekata na pojedinim programima, 02. novembra objavili dodatni javni poziv kao priliku svim poslovnim subjektima da ponovo apliciraju za poticajna sredstva po jednom od tri programa, od kojih su dva iz grupe programa refundiranja troškova poslovnih subjekata.

Javni poziv otvoren je 30 dana od dana objave obavještenja u Službenim novinama.

"Svi poslovni subjekti koji ispunjavaju uvjete po programima za poticaj ženskom poduzetništvu, refundiranje troškova tehnološke modernizacije i poticaj zapošljavanju u IT kompanijama mogu se prijaviti na ovaj dodatni javni poziv, ali pravo prijave imaju i oni koji nisu prošli javni poziv prvi put. Cilj nam je da sredstva budu realizirana shodno njihovoj namjeni i zato još jednom pozivamo sve poslovne subjekte da se prijave i ostvare pravo na ova poticajna grant sredstva", saopćeno je iz Ministarstva privrede KS.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti