Objavljeni preliminarni rezultati za digitalnu transformaciju MSP-a u BiH

10.12.2021. 08:01 / Izvor: Akta.ba
Preliminarni rezultati

Objavljena je potencijalna lista korisnika grant sredstava kao i lista projekata koji se ne nalaze na Preliminarnoj listi iz formalno-pravnih razloga i nedostatka sredstava.

Povodom Javnog natječaja za odabir korisnika grant sredstava Tekućih transfera za 2021. godinu za projekt "Digitalna transformacija MSP-a u Federaciji BiH", Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavljuje Potencijalnu rang listu korisnika grant sredstava kao i listu projekata koji se ne nalaze na Preliminarnoj listi iz formalno-pravnih razloga i listu nedostatka sredstava.

Pravo učešća na Javnom natječaju su imali subjekti malog gospodarstva definirani po Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva Federacije BiH ("Službene novine Federacije BiH" br.19/06 i 25/09) i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima ("Službene novine Federacije BiH" broj 75/21), koji imaju sjedište na području Federacije BiH, imaju minimalno deset (10) zaposlenih na neodređeno vrijeme i koji posluju najmanje godinu dana.

 A kriteriji za raspodjelu sredstava su bili: kvaliteta projekta, vrsta djelatnosti, povećanje uposlenosti; izvori - način financiranja; broj uposlenih; pripadnost ciljnoj grupi; ravnomjerniji regionalni razvoj (stupanj razvijenosti JLS); dosadašnji poticaji od strane Ministarstva u zadnjih pet (5) godina.

Na osnovu dodijeljenih bodova, utvrđuju se potencijalna rang lista korisnika grant sredstva do visine planiranih sredstava kako slijedi:

 

Red.br.

Naziv podnositelja zahtjeva

Sjedište

Broj bodova

1

MAX Trgovine d.o.o

Zenica

69

2

MIRNA  d.o.o

Gračanica

67

3

PROMARK d.o.o

Mostar

65

4

 CloudIT  d.o.o

Ilijaš

63

5

EMPRESS d.o.o

Zenica

62

6

EZIO  INOX d.o.o

Ilijaš

62

7

LRC inženjering d.o.o

Ilidža

62

8

DELIBAŠIĆ-POLIURETANI d.o.o

Kakanj

61

9

ELCOR d.o.o

Grude

60

10

ALU WOOD INŽINJERING d.o.o

Maglaj

58

11

WELTPLAST d.o.o

Posušje

57

12

INTERNACIONAL d.o.o

Ljubuški

56

13

Bosnien Business Systems d.o.o

Sarajevo

56

14

UNISGAL d.o.o

Konjic

56

 

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta zadržava pravo da izvrši korekciju potencijalne rang liste korisnika grant sredstava, ukoliko se naknadno utvrdi da je učinjen eventualni propust prilikom utvrđivanja iste, ili se osiguraju dodatna sredstva  na osnovu odluke Vlade Federacije BiH.

Sva pravna i fizička lica kao konačni korisnici poticajnih sredstava biće naknadno obaviješteni o mjestu i vremenu potpisivanja Ugovora o dodjeli poticajnih financijskih sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti