500 KM za 7.910 uposlenika: Bingo izdvojio 4,7 miliona KM za podršku radnicima

10.12.2021. 09:24 / Izvor: Akta.ba
bingo

Najveća kompanija i trgovački lanac u Bosni i Hercegovini, Bingo, danas je isplatio preko 4 miliona KM podrške svojim uposlenicima.

Najveća kompanija i trgovački lanac u Bosni i Hercegovini, Bingo, danas je isplatio preko 4 miliona KM podrške svojim uposlenicima. Tako je 7.910 uposlenika dobilo po 500 KM, što zajedno sa porezima iznosi ukupno više od 4,7 miliona KM. Ovaj jedinstveni vid podrške u BiH dobili su svi uposlenici Binga i sestrinskih kompanija koji imaju više od 6 mjeseci radnog staža u ovoj kompaniji. 

"Podrška je važna u svakom segmentu privatnog i poslovnog života pojedinca. Ovo je primarno ljudska podrška, u kriznim i teškim vremenima. Podrška, jer se danas zajednički borimo sa izazovima i krizom. Podrška, jer ćemo i sutra biti dio istog tima", izjavila je Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica kompanije Bingo.

Iz Binga kažu da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima se uposlenicima nastoje kreirati bolje radno okruženje i bolji opći životni uvjeti, koji su počeli sa povećanjem plate trgovcima za 20% u 2020. godini, u izazovnim okolnostima pandemije korona virusa. Usprkos brojnim neprovjerenim tvrdnjama, iz Binga potvrđuju da njihovi trgovci imaju najvišu prosječnu platu u svom sektoru, koja uz naknade za ishranu i prevoz iznosi više od 900 KM. 

Bh. kompanija je ranije bila na udaru kritika za niska primanja. Na ovaj način žele da razbiju stigmu "robovlasnika" i "kralja niskih plata" i da postave standard za sve ostale poslodavce u državi. 

Bingo u vlasništvu ima dvadeset drugih kompanija, od čega je deset proizvodnih. Primarna Bingova djelatnost je trgovina, uz 220 maloprodajnih objekata, koji čine ovu tuzlansku kompaniju liderom u sektoru retaila. Bingo se sve više orijentira ka proizvodnji, kako bi kupcima pružili svježe i kvalitetne proizvode, poštujući svoju izvornu filozofiju domaćeg lanca trgovina koji pruža podršku bh. privredi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti