Ministar Šteta u obilasku radova na tramvajskoj pruzi

11.12.2021. 11:26 / Izvor: Akta.ba
pruga

Na dionici Ilidža-Nedžarići prva faza zemljanih radova u dužini od 2,5 kilometara je okončana.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta jučer je obišao obje dionice tramvajske pruge na kojima se izvode radovi.

Na dionici Ilidža-Nedžarići prva faza zemljanih radova u dužini od 2,5 kilometara je okončana, nakon što je višestruko povećan obim radova zbog potrebe za zamjenom temeljnog tla.

"Radovi teku prema dinamičkom planu, iako je bilo nepredviđenih situacija. Naši sastanci petkom i obilasci radova imaju za cilj stalnu komunikaciju sa izvođačem i nadzorom radova, a sve u cilju što bržeg rješavanja određenih izazova na koje se nailazi i u cilju informisanja javnosti o tome šta je urađeno", rekao je ministar Šteta.Privode se kraju radovi i na Stupu koji su bili obustavljeni radi pronalaska skeleta nepoznatog porijekla, a u zoni Stup-Nedžarići izveden je najteži dio radova na odvodnji.

Kada je riječ o drugoj dionici, počeli su radovi na demontaži pruge, nakon čega se očekuje početak zemljanih radova.

Definisani su materijali gornjeg stroja, a to su šine, pričvrsni pribor, skretnice i križišta i sa dobavljačima ugovorene količine sa rokovima za isporuku.Paralelno sa izvođenjem radova, izrađuje se neophodna tehnička dokumentacija.

Podsjećamo, ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Kantonu, koji se na dionici Ilidža-Marijin dvor počinje realizovati prvi put nakon 60 godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti