Turistička zajednica KS pokrenula inovativni program "Sarajevo Hub and Spokes"

15.12.2021. 10:41 / Izvor: Akta.ba
TZKS

Sarajevo Hub and Spokes je program koji će povezati Kanton Sarajevo (Hub) s destinacijama, atrakcijama i turističkim iskustvima u neposrednoj blizini (Spokes).

Turistička zajednica Kantona Sarajevo pokrenula je inovativni program "Sarajevo Hub and Spokes" u saradnji s projektom "Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini", koji implementira USAID (USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia and Herzegovina).

Sarajevo Hub and Spokes je program koji će povezati Kanton Sarajevo (Hub) s destinacijama, atrakcijama i turističkim iskustvima u neposrednoj blizini (Spokes). Cilj je unaprijediti turističku ponudu i obogatiti je novim sadržajima, povećati broj turističkih dolazaka i noćenja, te povećati turističku potrošnju i prihode od turizma, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Program će se provoditi u saradnji sa gradovima i općinama lociranim u blizini Kantona Sarajevo, kao i lokalnim i međunarodnim travel agentima i tour operatorima koji će nuditi pakete cjelodnevnih ili poludnevnih izleta, ekskurzija i organizovanih posjeta, čime će se doprinijeti razvoju lokalne ekonomije, privlačenju novih investicija i kreiranju poslova na području odabranih općina/gradova.

Kao jedna od destinacija koje će biti uključene u ovaj program izabran je grad Visoko zbog atraktivnosti destinacije, turističkog potencijala i zanimljivih i posebnih turističkih ponuda, te je na tu temu održan sastanak fokus grupe koju su činili predstavnici Gradske uprave Visoko, Zavičajnog muzeja Visoko, Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i novinari iz Visokog, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Član Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Tarik Imamagić i predstavnice projekta USAID Turizam su predstavili Sarajevo Hub and Spokes model, njegove benefite te obrazložili mogućnosti za kreiranje turističkih ponuda na području Visokog, a sa članovima fokus grupe se razgovaralo i o programima i ponudama/itinererima Visokog koje će promovisati Turistička zajednice Kantona Sarajevo kroz atraktivne vizualne sadržaje putem društvenih mreža i digitalnih alata promocije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti