Telemach BH telekomunikacijski partner Futures Leaders Summita

15.12.2021. 12:28 / Izvor: Akta.ba
Telemach

U organizaciji Fondacije budućnosti u BiH, u Tuzli, od 15. do 17. decembra će biti održan Futures Leaders Summit 2021.

U organizaciji Fondacije budućnosti u BiH, u Tuzli, od 15. do 17. decembra će biti održan Futures Leaders Summit 2021., događaj koji će na jednom mjestu za tri dana održavanja okupiti bh. stručnjake iz oblasti najsavremenijih tehnologija.

Fokus ovogodišnjeg Futures Leaders Summita, kojem je Telemach BH telekomunikacijski partner događaja, je STEM industrija i kreiranje snažne zajednice koja će promijeniti način na koji se percipira tehnološka industrija i budućnost razvoja BiH.  

"Prepoznali smo značaj ovog projekta i podržali ga našim inovativnim servisima. Telemach BH nudi mogućnost korisnicima da surfaju najbržim internetom na tržištu do 400 Mbps, uživaju u najkvalitetnijem TV programu putem EON platforme koju je osmislio razvojni centar United Grupe, a koja je na najuticajnijoj svjetskoj konferenciji elektronskih medija i tehnologije IBC 2018., osvojila CSI nagradu u kategoriji Best mobile TV technology or service. Naše investicije u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju osiguravaju već godinama izvrsnost naših servisa i usluga koje pružamo korisnicima. Iza nas je više od deset godina inovacija u području telekomunikacija u Bosni i Hercegovini zbog čega je normalan slijed naša podrška Futures Leaders Summitu", kazao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach BH.  

Na Futures Leaders Summitu, pored statusa telekomunikacijskog partnera, Telemach BH ima status i Platinium sponzora, a u okviru programskog sadržaja događaja će biti održana i Job Lab radionica za studente kao i posjeta studenata prostorijama Telemacha u Tuzli u organizaciji Telemach fondacije.

"Naše inicijative između ostalog podržavaju STEM obrazovanje i podsticanje akademskog razvoja visoko nadarenih mladih učenika i studenata u nauci. Telemach fondacija podržava obrazovne programe i inicijative koji pružaju neophodne alate mladim stručnjacima i poduzetnicima kako bi oni maksimalno iskoristili vlastito formalno i neformalno obrazovanje. Na ovom eventu ćemo upravo imati simbiozu naših servisa ali i aktivnosti fondacije. Obrazovanje je ključ za ostvarivanje mogućnosti koje donosi digitalna transformacija društva, a zalaganja Telemach fondacije su upravo usklađena sa vrijednostima kompanije Telemach BH, te odražavaju naša nastojanja da kao organizacija ulažemo u poduzetništvo, agilnost, učinkovitost, inovativnost, a opet u skladu sa prioritetima lokalnih zajednica u kojima djelujemo", istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti