Objavljena preliminarna lista za poticaje u tehnološku modernizaciju, IT i žensko preduzetništvo

22.12.2021. 07:46 / Izvor: Akta.ba
adnan delić

Ministarstvo privrede KS objavilo je preliminarne liste korisnika poticaja za programe poticaja IT i ženskom poduzetništvu, te refundiranja troškova tehnološke modernizacije.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je u Godišnjem planu provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu strukturiralo 11 programa za koje je u proteklom periodu objavilo javne pozive s ciljem implementacije poticajnih sredstava u iznosu od 8.490.000 KM, koja su osigurana u Budžetu Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

Nakon izvršene detaljne analize implementacije planiranih budžetskih sredstava po ranije objavljenim javnim pozivima iz ovog Godišnjeg plana, Vlada KS je na prijedlog Ministarstva privrede, a s ciljem povećanja stepena realizacije planiranih sredstava namijenjenih za poticaj razvoja subjekata male privrede sa sjedištem u Kantonu Sarajevo donijela Odluku o usvajanju Izmjena i dopuna Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu, na sjednici održanoj 2. novembra 2021. godine.

"S obzirom na da mnogi poslovni subjekti nisu ostvarili pravo na poticaj po prvom javnom pozivu, željeli smo im pružiti još jednu priliku. Pozvali smo one koji nisu prošli prvi javni poziv i ukazali im na greške zbog kojih im aplikacije nisu prihvaćene. To je imalo efekta i veliki broj njih koji nisu prošli prvi put, sad su ostvarili pravo na poticaj. To je bio naš osnovni cilj, da namjenska sredstva idu tamo gdje su i planirana", naglasio je ministar Delić.

Preliminarne liste subjekata koji su ostvarili pravo na poticaje po javnom pozivu za programe "Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenje/obnavljanje standrada kvaliteta i digitalizacije poslovanja", "Poticaj razvoju ženskog poduzetništva" i "Poticaj razvoju IT poduzetništva u svrhu zapošljavanja" objavljeni su na web stranici Ministarstva privrede na linkovima:

Preliminarna lista za refundiranje troškova tehnološke modernizacije

Preliminarna lista za žensko preduzetništvo

Preliminarna lista za IT poduzetništvo

"Podsjećamo da je rok za prigovore na preliminarne liste izabranih korisnika poticajnih sredstava osam dana od dana objave na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo", saopćeno je iz Vlade KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti