Senad Džambić posjetio Ingram: U planu investicija od 4 miliona KM

22.12.2021. 07:57 / Izvor: Akta.ba
ingram senad džambić
OTVORI GALERIJU

Povodom dana rudara Senad Džambić je posjetio Ingram d.d. Srebrenik koja je dio Bingo grupacije.

Povodom dana rudara Senad Džambić je posjetio Ingram d.d. Srebrenik koja je dio Bingo grupacije.

Prilikom posjete Džambić je obišao sve radne jedinice u okviru firme: fabriku kreča, fabriku betonskih proizvoda, rudnik krečnjaka i upravu društva. S radnicima je razgovarao o trenutnoj situaciji na tržištu, uslovima rada i projektima za 2022. godinu.

"Strateški plan kompanije je uvođenje novih proizvodnih programa, odnosno novih proizvoda na postojeći proizvodni asortiman, što će pridonijeti povećanju kvalitete usluga i širenja na nova tržišta. Namjera je također konstantno unapređenje postojećih kapaciteta Ingrama kako bi se stvorili poslovni uslovi za postizanje veće učinkovitosti, zbog toga je prisutan trend konstantnih ulaganja", istakao je vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić.

Direktor društva Zlatko Djedović je informisao javnost o investiciji koja je u toku a koja se odnosi na automatizovanu fabriku betonskih elemenata. Ova investicija iznosi 4 miliona KM i u sljedećoj godini će biti finalizirana njena realizacija, prenio je Tuzlanski.ba.

ingram dan rudara

Djedović je podsjetio i da je u posljednje dvije godine u potpunosti obnovljen vozni park, te da je u protekloj godini Ingram d.d Srebrenik imao i investicije koje se odnose na kupovinu specijalnih transportnih vozila a koje su bile potrebne radi novih ugovorenih projekara stambene izgradnje u Tuzli.

Podsjećamo, krajem maja 2018. godine Bingo Tuzla postao je većinski vlasnik preduzeća Ingram iz Srebrenika. Tuzlanska kompanija je u transakcijama na Sarajevskoj berzi za 12,5 miliona KM otkupila većinski paket i postala vlasnik 67,45 posto dionica.

Većinski vlasnici Ingrama bili su investicioni fondovi, a dionice su tada prodali ZIF “BIG-Investiciona grupa” d.d. Sarajevo, ZIF “EUROFOND-1” d.d. Tuzla, ZIF “MI-GROUP” d.d. Sarajevo i ZIF “NAPRIJED” d.d. Sarajevo.

Inače, Ingram je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala i vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda. Također, nudi i elektro, mašinske i transportne usluge.

U sklopu Ingrama posluju dva rudnika i to površinski kop P.K. Drenik i površinski kop P.K. Duboki potok, piše Tuzlanski.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti