Za aerodrom u Bihaću Vlada FBiH će izdvojiti pet miliona KM

23.12.2021. 13:17 / Izvor: Akta.ba
aerodrom bihać

Vlada FBiH donijela Odluku utroška dijela sredstava kapitalnog transfera za Aerodrom Bihać u iznosu od pet miliona KM.

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava kapitalnog transfera "Kapitalni transferi javnim poduzećima - Unapređenje avio prometa FBiH - JP Aerodrom Bihać" utvrđenog Budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u iznosu od pet miliona KM.

Ova sredstva bit će utrošena za nastavak otkupa eksproprijacije zemljišta. 

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija zaduženo je da vrši kontinuiran nadzor o utrošku sredstava, te da s JP Aerodrom Bihać d.o.o. Bihać potpiše ugovor kojim će se urediti način prijenosa sredstava i izvještavanje o utrošenim sredstvima. JP Aerodrom Bihać d.o.o. Bihać je dužan o utrošku sredstava kvartalno izvještavati ovo federalno ministarstvo. Nakon utroška sredstava, a najkasnije do 28.02.2022. godine, JP Aerodrom Bihać d.o.o. je dužan sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ga Ministarstvu zajedno sa odlukom Nadzornog odbora o njegovom usvajanju. 

Za provođenje ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo prometa komunikacija, Federalno ministarstvo finansija i JP Aerodrom Bihać d.o.o. svako u okviru svoje nadležnosti, saopćeno je iz Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti