Prima-commerce

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

900 hiljada KM trajnog revolving fonda za Prima-commerce Zenica

Vlada Federacije BiH dala je prethodnu saglasnost na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda privrednom društvu Prima-commerce Zenica.

23.12.2021. 13:35 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BiH dala je prethodnu saglasnost na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2021. godinu privrednom društvu Prima-commerce Zenica, u iznosu od 900.000 KM. Sredstva se dodjeljuju na osnovu Program utroška sredstava, a putem javnog poziva.

Dodjela ovih sredstava, u skladu sa odredbama Ugovora o komisionim poslovima i aneksa Ugovora između Union banke d.d. Sarajevo, kao komisionara, i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, kao komitenta, izvršiti će se putem Union banke d.d. Sarajevo.

Union banka d.d. Sarajevo će na osnovu donesene i objavljene Odluke i Rješenja vršiti ugovaranje s korisnikom sredstava po svim bitnim elementima za zaključenje ugovora o kreditu, u skladu s bankarskom procedurom, u roku ne dužem od 15 dana od dana objave rješenja u „Službenim novinama Federacije BiH“, izuzev ukoliko od strane korisnika sredstava ne budu ispunjeni svi uslovi za potpisivanje ugovora.

Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, te Union banka d.d. Sarajevo zaduženi su za realizaciju ove odluke, svako u okviru svoje nadležnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti