Nakon uvođenja online prodaje, kompanija Prijedorčanka priprema nove projekte

24.12.2021. 08:03 / Izvor: Akta.ba
prijedorčanka
OTVORI GALERIJU

Kompanija Prijedorčanka a.d. trudi se da bude u korak sa vremenom i trendovima koji dolaze, te je otvorila web shop i pokrenula online prodaju.

Nakon što je u julu ove godine otvorila vrata svog shopa za sve ljubitelje dobre kapljice, kompanija Prijedorčanka a.d. ide dalje i trudi se da bude u korak sa vremenom i trendovima koji dolaze.

U želji da svojim kupcima pruži jedinstven doživljaj kupovine, odlučili su svoje brendove GAZDINA rakija i REINA likere ponuditi u savremeno opremljenom shopu unutar fabrike, ali i onima onima koji nisu u prilici da posjete shop, pa su istu ponudu prenijeli i na web shop www.prijedorcanka.com.  Na web shopu kupci mogu pronaći različita pakovanja, ambalaže, okuse i još mnogo iznenađenja. 

Bogdana Bilbija, marketing menadžer kompanije Prijedorčanka u razgovoru za portal Akta.ba kaže da su se potrudili da koncept web shopa bude što pristupačniji i jednostavniji za korisnike. Kupovina se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka.

- Ukucate na google naziv sajta: www.prijedorcanka.com i uplovite u more rakije i likera.
- Kliknete na kategoriju SHOP, imate u ponudi podkategorije Rakije i Likeri, a ako kliknete samo na SHOP, onda vam se izlistaju svi proizvodi. Zahvaljujući filterima možete sebi olakšati traženje.
- Oni proizvode koje želite da kupite, kada pređete kursorom miša preko njih, pojaviće se dugme Kupi, a imate i srce za opciju Lista želja i oko za pregled proizvoda. Ukoliko ste se odlučili da taj proizvod kupite, kliknete na Kupi, on vam automatski proizvod prebacuje u korpu. Nastavljate i dalje da gledate, istražujete, ako vam se još nešto svidi, isti je proces.
- Kada ste izabrali sve što vam se dopada i što želite da kupite, kliknete na dugme Korpa koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Tu vam se pojavljuje lista proizvoda koje ste izabrali. Možete pregledati korpu, ubaciti ili izbaciti neke proizvode.
- Ako ste definisali da je u korpi sve što želite kupite, idete na Dovrši kupovinu. Popunite sve potrebne podatke, a zatim kliknete na dugme Naruči.

Napominje da je dostava je trenutno moguća samo na teritoriji BiH, besplatna je za iznose iznad 50 KM, plaćanje je pouzećem, a isporuku vrši brza pošta Biz Ekspres.

gazdina raki+ija

"Osim klasične ponude proizvoda koje imamo, trudimo se da uvijek spremimo specijalne ponude i akcije, koje su najčešće limitirane i kratko traju, zato prednosti imaju oni koji nas redovno prate i na vrijeme obave kupovinu. Ako i vi želite biti u toku sa novostima, obavezno pratite naš sajt, kao i društvene mreže, ostavite email i postanite dio naše newsletter zajednice", poručuje ona.

Raste povjerenje u online kupovinu

Bilbija napominje da su zadovoljni prvim reakcijama kupaca. Brzo stiču povjerenje u online kupovinu, te nedugo nakon obavljene prve kupovine, javljaju se sa novim narudžbama.

"Prepoznali su sav naš trud, a i mnoge prednosti koje online kupovina nosi sa sobom, što nam je dodatni vjetar u leđa da stalno unapređujemo svoju ponudu i odnos sa potrošačima", ističe naša sagovornica.

Govoreći o digitalnoj transformaciji kojoj se okreće sve više kompanija, kaže da je pokretanje online trgovine kompanije Prijedorčanka korak ka tome.

"Digitalizacijom želimo da unaprijedimo procese poslovanja, strategije i aktivnosti, te na taj način još više približimo potrošačima sve ono što nudimo. Težimo što efikasnijem djelovanju i bržem prilagođavanju okruženju koje se ubrzano i neprestano mijenja. Sve to možemo ukoliko se ne budemo opirali pred novim trendovima i digitalizacijom, te korak po korak budemo dio njih", ističe Bogdana.

Mišljenja je da digitalna transformacija prodajnog sektora postaje neizostavan dio poslovanja, a online trgovina "must have" kanal prodaje u mnogim sektorima, što ih posebno raduje.  Promjene su dobre i mogu mnogo čemu da nas nauče.

"Živimo brze živote, sve manje imamo slobodnog vremena, a i kad imamo trudimo se da ga iskoristimo sa najbližima. Zato je kupovina iz udobnosti doma, postala apsolutni hit, jer možete bilo kad u toku dana ili noći pogledati šta ima u ponudi, te na vrlo jednostavan način kupiti. Proizvodi su postali dostupni na samo nekoliko klikova i to bi trebalo da prepoznaju mnogi sektori i da svoju prodaju unaprijede koliko je to moguće", kaže nam ona.

Na pitanje koliko je sama pandemija podstakla razvoj e-commerca, kaže da se ideja o uvođenju online prodaje, u Prijedorčanki „krčkala“ i prije pandemije, a kada je ona nastupila, samo je potvrdila da razmišljaju u dobrom pravcu i ubrzala aktivnosti kako bi web shop što prije ugledao svjetlost dana.

gazdin žar

Specijalna edicija odležale GAZDINA šljivovice

"U moru negativnih stvari koje nam je donijela, moramo priznati da nas je pandemija podsjetila da samo prilagodljivi, brzi i fleksibilni opstaju na tržištu", naglasila je Bogdana.

Gazdin Žar - odležala rakija koja je 12 godina strpljivo čekala

Sumirajući rezultate ove godine, kaže da su uvijek zadovoljni postignutim i motivisani da mogu još bolje. Ni ova godina nije izuzetak. Kaže da se napokon smanjuju posljedice izazvane pandemijom, a poslovanje dolazi na nivo prije nje. 

"Neke dugogodišnje projekte privodimo kraju, a već smišljamo nove. Samo neka nam zdravlja, a rezultati dolaze sami od sebe kada imate tim koji cijeli svojim bićem ulazi u sve što radimo i stvaramo", kaže nam ona.

U skladu s tim, u godini koja dolazi pripremaju mnogo iznenađenja. Uskoro izlaze sa posebnom, limitiranom edicijom Gazdine rakije. Dugo je pripremana i u svaki detalj su, kaže, uložili mnogo ljubavi i truda. Riječ je o Gazdinoj šljivovici odležaloj 12 godina.

"Ovu specijalnu ediciju smo nazvali GAZDIN ŽAR. Ovu rakiju možete naći samo u online prodaji na našem web shopu. Količine rakije su ograničene, dok u specijalnom ručno rađenom pakovanju ima svega još nekoliko kutija. Osim toga, u pripremi je i novi proizvod, koji planiramo izbaciti na tržište u narednoj godini. Ima tu još mnogo nekih noviteta, ali ne bismo prerano otkrivali. Želimo poručiti vašim čitaocima da redovno prate naš sajt www.prijedorcanka.com, mogu se prijaviti i na naš newsletter, i tako su sigurni da neće propustiti nijednu novost. Naravno, za ljubitelje društvenih mreža, tu su naši profili na Fejsbuku i Instagramu", zaključuje Bilbija

S.B.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti