Akta.ba u 2021. godini: Jubileji, priznanja i novi standardi

31.12.2021. 09:17 / Izvor: Akta.ba
akta u 2021

Uprkos svim izazovima i poteškoćama, iza nas je još jedna projektno uspješna godina.

Uprkos svim izazovima i poteškoćama, iza nas je još jedna projektno uspješna godina.

Kao i svake godine do sada u ovo vrijeme, mi u uredništvu volimo se prisjetiti trenutaka koji su obilježili poslovanje Akta.ba portala.

Kada rezimiramo godinu, možemo reći da je iza nas puno odrađenih priča koje su vas rastužile, ali i ohrabrile.

Već zavidnih 16 godina Akta je sinonim za kvalitetan, relevantan, pouzdan business portal, koji donosi aktuelne vijesti i inspirativne priče, ali i probleme poslovnih ljudi iz naše zemlje. 

Zadovoljstvo klijenata

Poslovni portal Akta.ba ove je godine obilježio svečano i jubilarno 5.000 izdanje newslettera Vijesti. Iza 5000 izdanja stoji puno rada, truda i odricanja da bi naša poslovna zajednica u pravo vrijeme dobila važne informacije u inbox maila. 

Sredinom godine Eurokapija d.o.o. – Akta.ba dobila je međunarodni certifikat ISO 9001:2015 koji potvrđuje uspješno uspostavljen sistem upravljanja kvalitetom.

Uvođenjem i primjenom ISO standarda Akta.ba portal još jednom je pokazao svoje opredjeljenje i posvećenost ka unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih saradnika, korisnika, proizvoda i usluga.

Shodno zahtjevima ovog standarda i nastojanjima da na najbolji način zadovoljimo zahtjeve klijenata, Akta.ba je realizovala anketu o zadovoljstvu korisnika našim radom, uslugama, zahtjevima, realizacijom itd.

Sa zadovoljstvom ističemo da je odziv na anketu bio odličan i da su odgovori bili 100 posto pozitivni, što je dodatna motivacija da ostanemo na ovom putu.

Nastojat ćemo da budemo još otvoreniji za sve sugestije, prijedloge, pohvale, ali i kritike. Bitno nam je da upravo vi ukazujete na probleme i budete naši partneri da mijenjamo poslovni ambijent i ono što u njemu ne valja.

Jedan od najčešćih komentara na neki tender, poziv ili oglas u svakodnevnoj komunikaciji je definitivno "To ti je sve naštimano", a za podatak zlata vrijedan uvijek pitamo "Otkud ti taj  podatak?". Upravo ove fraze iz svakodnevne komunikacije su nam bile inspiracija da kroz Akta Viber stickere na kreativan način olakšamo digitalnu komunikaciju i smanjimo tipkanje.

Kroz Akta.ba Viber Stickere opisali smo brojne situacije sa kojima se naši klijenti i mi svakodnevno susređemo na poslu i vrlo brzo su privukli brojne korisnike.

Društveno odgovorno poslovanje

Nismo zaboravili ni one koji tek ulaze u poslovni svijet i za koje je pandemija korona virusa bila ogroman izazov. U takvim okolnostima, podrška početnicima u biznisu je značajan vjetar u leđa, zbog čega je Akta.ba, kao mnogo puta do sada, nagradila nekoliko novoosnovanih poduzetnika besplatnim korištenjem Premium paketa na period od tri mjeseca!

Pored toga, u saradnji s BH Telecomom organizovali smo besplatan webinar na temu "Business in Cloud 2021". Webinar je naišao na veliko interesovanje, te pokazao da poslovanje u Cloudu olakšava poslovanje i da je sada pravo vijeme, za one koje nisu, da krenu putem digitalnih tehnologija.

U oktobru i novembru smo obilježili mjesece podizanja svijesti kod žena, odnosno muškaraca s kampanjama "Roza oktobar" i "Movember".

Ovakvim akcijama i kampanjama naša kompanija nastoji podići svijest o važnosti zdravlja muškaraca i žena, te pokazati kako samo zdravi možemo slijediti svoje ciljeve. 

Potrudit ćemo se da nam obilježavanje ovakvih datuma pređe u praksu, da budemo primjer drugima i da u konačnici ispunimo svoj glavni cilj - potaknemo nekoga da ode na pregled ili da se samopregleda.

Za kraj, zahvaljujemo se svima na profesionalnoj suradnji u 2021. godini, tokom koje smo ostvarili brojne kvalitetne i vidljive rezultate.

Sretno i uspješno poslovanje u 2022. godini želi vam Akta tim.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti