Novalić i Fazlić o daljnjem razvoju općine Ilijaš (VIDEO)

27.12.2021. 13:08 / Izvor: Fena
projekti

Foto: fena

Naglasio je da je razgovarano i o pripremama za otvaranje nove industrijske zone u toj općini.

 Delegacija Vlade FBiH predvođena premijerom Fadilom Novalićem posjetila je danas Općinu Iijaš kako bi se informirali o situaciji u toj općini. 

Novalić je izjavio da Vlada FBiH intenzivira posjete općinama pred usvajanje budžeta za narednu godinu kako bi prepoznali eventualne potrebe lokalnih zajednica. Istakao je da je s načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem razgovarao o komunalnim, ekonomskim, okolišnim te energetskim pitanjima. 

"Vlada FBiH će utvrditi šta je od toga prihvatljivo. Tu spada izgradnja trafostanice preko Elektroprijenosa koja je već u toku i koja će osigurati dovoljno struje Ilijašu koji se širi", kazao je Novalić. 

Dodao je da su razgovarali i o pitanjima vodosnabdijevanja i zaštite sliva rijeke Misoče koja snabdijeva Ilijaš, te o problemu neperspektivne imovine Vlade FBiH u toj općini. 

Fazlić je naveo da su pitanja o kojima je danas razgovarao s Novalićem u domenu daljnjeg razvoja te općine, te da su dogovorili određene aktivnosti među kojima je potpisivanje ugovora o izgradnji treće trake na magistralnoj cesti M18.

Naglasio je da je razgovarano i o pripremama za otvaranje nove industrijske zone u toj općini. 

Fazlić tvrdi da Općina Ilijaš ima stanovit ekonomski rast, da izgrađuju nove hale, te da pripremaju sve kako bi trend razvoja bio nastavljen.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti