Započnite 2022. godinu bez poreznih obaveza

29.12.2021. 07:43 / Izvor: Fena
Porezna uprava FBiH

Porezna uprava je podsjetila porezne obveznike da su do kraja fiskalne godine ostala još tri radna dana i pozivala ih da do 31. decembra ove godine podnesu dospjele nepodnesene porezne prijave.

Porezna uprava Federacije BiH svim poreznim obveznicima uputila je čestitku povodom Nove godine sa željom da 2021. okončaju uspješno, a novu 2022. započnu bez poreznih obaveza.

Porezna uprava je podsjetila porezne obveznike da su do kraja fiskalne godine ostala još tri radna dana i pozivala ih da do 31. decembra ove godine podnesu dospjele nepodnesene porezne prijave i izmire svoje porezne obaveze i poslovnu 2022. godinu započnu bez poreznih obaveza.

"Porezni sistem je jedna od najvažnijih poluga i instrumenata razvoja ekonomske politike svake uređene i stabilne države i s pravom se može reći da kapacitet poreznog sistema određuje kapacitet države. Svojim uplatama poreza, porezni obveznici šire, povećavaju i jačaju državni kapacitet i tako doprinose osiguranju uslova za bolji život svih građana", navode iz Porezne uprave FBiH.

Porezna uprava Federacije BiH se zahvalila poreznim obveznicima koji su u 2021. godini uredno izvršavali svoje zakonom propisane obaveze i pozivala ih da tako nastave i u 2022. godini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti