Elektroprivreda HZHB neće dizati cijene struje za poduzetnike i kućanstvo

30.12.2021. 09:06 / Izvor: Večernji List
ephzhb

Kad su kućanstva i malo gospodarstvo u pitanju, cijene kupcima JP EP HZ HB d. d. Mostar neće rasti.

Najavljeni rast cijene električne energije nizu gospodarskih grana u BiH izazvao je negodovanje različitih udruga koje okupljaju poslodavce, ali je u ovom trenutku sigurno da na prostoru koji pokriva Javno poduzeće Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne neće biti povećanja cijena za malo i srednje poduzetništvo, piše Večernji list BiH.

"Kad su u pitanju korisnici univerzalne usluge, kućanstva i malo gospodarstvo, cijene električne energije kupcima JP Elektroprivreda HZ HB d. d. Mostar neće rasti", potvrdila je za Večernji list Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija u EP HZ HB.

A za kupce iz kategorije ostale potrošnje, koji električnu energiju kupuju po tržišnim cjenovnim modelima, formirana je, podsjetila je, radna skupina koju čine predstavnici Vlade Federacije BiH, gospodarstvenika i elektroprivreda.

"Mi ovdje aktivno sudjelujemo, a konačnu odluku po tom pitanju donijet će Vlada FBiH", dodala je Buntić, objasnivši kako je javnosti poznato da je tržište električne energije otvoreno i da veliki kupci sami biraju opskrbljivača te zaključuju ugovore o opskrbi po tržišnim uvjetima, a također je poznato da je cijena električne energije na tržištu drastično porasla.

"Prva tri tromjesečja tekuće godine bila su hidrološki izrazito loša, ali smo navrijeme poduzeli sve mjere štednje u poduzeću te, zahvaljujući tome, bez obzira na visoke cijene energije na tržištu, kao što sam rekla, nećemo podizati cijenu kućanstvima, kako je to nedavno i na konferenciji za medije rekao naš generalni direktor mr. sc. Marinko Gilja", zaključila je ona.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti