27 Trebinjaca pokreće sopstveni biznis uz podršku Grada

30.12.2021. 15:07 / Izvor: Akta.ba
Trebinje

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore sa korisnicima koji su ove godine učestvovali u javnom pozivu za program samozapošlјavanja Grada Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore sa korisnicima koji su ove godine učestvovali u javnom pozivu za program samozapošlјavanja Grada Trebinja.

Ugovori su potpisani sa 27 lica koja će u narednom periodu započeti sopstveni biznis, za što je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 200.000 KM.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da, uprkos pandemiji korona virusa, Grad nastoji obezbijediti sredstva za podršku u oblasti privrede kroz različite programe, a jedan od njih je i program samozapošlјavanja.

"Na ovaj poziv su se odazvali lјudi koji su imali ideje o pokretanju sopstvenog biznisa, a nakon toga je trebalo uraditi biznis plan, poslije čega su stručnjaci iz Razvojne agencije grada Trebinja odlučivali da li su te ideje provodlјive i da li zainteresovani mogu ispratiti projekat do kraja", rekao je Ćurić.

Po ovom programu, korisnici su mogli dobiti sredstva i do 15.000 KM, a visina sredstava zavisila je od biznis ideje i biznis plana.

"Ovo su hrabri lјudi koji su spremni da ulažu u sebe i sopstveni posao, ali i u grad Trebinje. I upravo ovi lјudi sa kojima smo danas potpisali ugovore će i u budućnosti imati našu podršku, ukoliko žele da prošire svoju djelatnost. U protekle četiri godine kroz razne javne pozive grada, oko 200 naših sugrađana se samozaposlilo", naveo je Ćurić.

Među privrednicima koji su danas potpisali ugovor je i Boško Popovac sa Ljubomira koji ima plantažu aronije.

"Riječ je o manjoj plantaži aronije koju niko ne posjeduje u Trebinju i u planu mi je da proširim zasad, jer je to rijetka i tražena bilјka. Potpisao sam danas ugovor na 6.400 KM, koji će mi biti sasvim dovolјan za moj biznis plan", kazao je Popovac.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti