subvencija mladima

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počinju isplate subvencija za rješavanje stambenog pitanja mladih u KS

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, potvrdio je da danas kreću isplate subvencija za rješavanje stambenog pitanja mladih, te da je krajnji rok za isplate 31. januar.

19.01.2022. 13:16 / Izvor: Akta.ba

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, potvrdio je da danas kreću isplate subvencija za rješavanje stambenog pitanja mladih, te da je krajnji rok za isplate 31. januar.

U pitanju je ukupno po 10.000 KM po jednom aplikantu, koji su ispunjavali uslove na javnom konkursu.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, ranije je za N1 potvrdio da će 8.660.000 KM za 866 aplikanata će biti osigurano.

Podsjetio je da je Vlada KS osigurala i 3 miliona KM za poticajnu stanogradnju, što ukupno iznosi više od 11 miliona.

"To je daleko najveći iznos poslije rata u oblasti stanogradnja za mlade", rekao je ranije Hadžiahmetović.

Podsjetimo, mladi su digli glas protiv odluke da će im se uplatili manji iznos, a ranije je bila i upitno da li će ikako dobiti subvenciju oni koji su kupili stan u 2020. i 2021. Ministar Hadžiahmetović je ispunio obećanje i izborio se da Vlada KS na kolegiju donese odluku da će izvršiti sufinansiranje stanova za mlade od po 10.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti