Mitrović i Kahriman

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Moguće sniženje naknada za mobilne operatere

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović sastao se jučer s generalnim direktorom BH Telecoma Sedinom Kahrimanom s kojim je razgovarao o problematici u vezi s mobilnim telekom operaterima.

28.01.2022. 07:49 / Izvor: Akta.ba

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se jučer s generalnim direktorom BH Telecoma Sedinom Kahrimanom s kojim je razgovarao o problematici u vezi s mobilnim telekom operaterima.

Kahriman je infrmirao ministra Mitrovića o zajedničkoj inicijativi BH Telecoma, M:tela i HT Mostar za snižavanje naknade za korištenje radiofrekventnog spektra za mobilne operatere u Bosni i Hercegovine.

Naglasio je da je stav sva tri operatera kako su ove naknade izrazito visoke i kao takve neusklađene sa strateškim opredjeljenjem BiH kojim se ima za cilj podsticanje i razvoj širokopojasnog pristupa kao osnove za razvoj digitalnog društva.

Shodno Zakonu o komunikacijama BiH i Zakonu o Vijeću ministara BiH, a na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Vijeće ministara donosi odluku kojom se utvrđuju naknade za korištenje radiofrekventnog spektra u BiH.

Ministar Mitrović je izrazio spremnost da podrži zajedničku inicijativu tri mobilna operatera te je u što skorije vrijeme uputi Vijeću ministara na izjašnjenje, što bi uveliko pomoglo nastavku njihovog ulaganja u nove tehnologije i servise.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o utjecaju pandemije na poslovanje telekom operatera, a Mitrović je kazao da će Ministarstvo uvijek pružati pomoć telekom operaterima na prevazilaženju eventualnih problema, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti