Mađarski veleposlanik u Ljubuškom: Mađarski ulagači su spremni doći ovdje

15.02.2022. 09:54 / Izvor: Akta.ba
ljubuški sastanak

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i predsjednik ljubuškog Gradskog vijeća Tihomir Kvesić u ponedjeljak su u Ljubuškom primili veleposlanika Mađarske u BiH Krisztiana Posu.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i predsjednik ljubuškog Gradskog vijeća Tihomir Kvesić u ponedjeljak su u Ljubuškom primili veleposlanika Mađarske u BiH Krisztiana Posu s kojim su razgovarali o mogućnostima suradnje na gospodarskom i kulturnom području, a sastanku je nazočio i dopredsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije i ministar financija Toni Kraljević.

Tom prigodom gradonačelnik Markotić upoznao je veleposlanika Posu s gospodarskim potencijalima Ljubuškog, poslovnim zonama i potporama investitorima koji se odluče ulagati u Ljubuški.

Iskorak u jačanju suradnje očekuje se i od Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, kojem je ovogodišnja zemlja partner upravo Mađarska, a na kojem će tvrtke iz ove države predstaviti svoje potencijale.

"Budući da će na sajmu biti veliki broj tvrtki, razgovarali smo, između ostalog, da dođu u Ljubuški i vide kapacitete s kojima raspolažemo u proizvodnji, turizmu, poljoprivredi i u svim ostalim djelatnostima, da se upoznaju s našim gospodarstvenicima i da pokušamo ostvariti suradnju" rekao je gradonačelnik Vedran Markotić naglasivši kako Grad Ljubuški, uz donesene mjere vezane za gospodarstvo i potencijal koji posjeduje, ima što ponuditi investitorima.

"Znamo da je Mađarska snažna zemlja s jakim gospodarstvom koja puno ulaže u okolne zemlje. Otvaramo mogućnost i koristimo priliku Mostarskog sajma da im predstavimo potencijale zapadne Hercegovine i Grada Ljubuškog", poručio je gradonačelnik Markotić.

Veleposlanik Mađarske u BiH zahvalio je domaćinima na prijemu i pozivu mađarskim tvrtkama da dođu u Ljubuški iskazavši spremnost mađarskih ulagača da dođu u Hercegovinu.

"Tu smo da pomognemo i da nađemo prave partnere. Veoma sam zadovoljan današnjim sastankom i mislim da smo našli prave partnere", ustvrdio je veleposlanik Krisztian Posa.

"Mostarski sajam će biti prava prilika gdje će se naši ulagači moći osobno upoznati s ovom okolinom i vidjeti kakve daje mogućnosti za investiranje. Zainteresirani smo za suradnju na području agrara, energetike i drugih grana gospodarstva. Imamo ozbiljno kompanije koje su već prisutne na zapadnom Balkanu", istaknuo je mađarski veleposlanik u BiH i zaključio kako "ovaj dio Europe mora biti dio Europske unije".

Osim gospodarskih tema bilo riječi i o suradnji na području kulture, socijalne politike i dr, objavljeno je na službenoj web stranici Grada Ljubuškog.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti