Travnički Olip otvorio pogon u Visokom, planiraju 300 zaposlenih

21.02.2022. 12:01 / Izvor: Akta.ba
olip visoko

Firma "Olip" Travnik, otvorila je nedavno poslovnu jedinicu u Visokom gdje odvija proizvodnju.

Firma "Olip" Travnik, otvorila je nedavno poslovnu jedinicu u Visokom gdje odvija proizvodnju. Proizvodnje pogodine je obišao gradonačelnik Mirza Ganić, te se u razgovoru sa direktoricom poslovne jedinice informisao o ovoj kompaniji, kao i uslovima i broju uposlenika u Visokom.

Firma "Olip" u Visokom trenutno zapošljava oko stotinu radnika, a plan je već do kraja godine da se taj broj poveća na 300 radnika u Visokom. Pored Visokog, ova italijanska firma ima proizvodne pogone u Travniku i Vakufu, a u pomenutim gradovima zapošljavaju preko 1.700 uposlenika.

"Drago mi je da brojne kompanije imamo u Visokom, a danas sam imao priliku obići i proizvodnu liniju kompanije Olip koja je odnedavno prisutna u našem gradu. Kroz obilazak i razgovor sa direktoricom saznao sam da je riječ o italijanskoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom modne obuće, u Visoko su stigli tek krajem protekle godine i imaju stotinu zaposlenika, a kroz razgovor sam saznao i da bi taj broj do kraja ove godine trebao da naraste do 300 zaposlenih, što me raduje. U svakom slučaju smo otvoreni za sve investitore i za svaku vrstu ulaganja u Visoko koja će donijeti radna mjesta, ali i prosperitet našeg grada", kazao je Ganić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti