Podrška ženskom poduzetništvu: Bingo i partneri osigurali 19.000 KM za pet biznisa

22.02.2022. 12:43 / Izvor: Akta.ba
amina čeliković

"Odvažne i hrabre, to ste vi" naziv je osmomartovskog projekta osnaživanja žena poduzetnica kojeg već dugi niz godina realizira kompanija Bingo zajedno sa svojim partnerima.

Želite pretvoriti vašu ideju ili hobi u uspješan biznis? Kompanija Bingo sa partnerima i ove godine realizuje projekat osnaživanja žena koji je bitan dio korporativne filozofije ove kompanije. 

Riječ je o nastavku uspješne inicijative "Odvažne i hrabre, to ste vi!", sa još značajnijim ulaganjima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare upriličenoj u Bingo City Center Sarajevo.

Amina Čeliković iz sektora marketinga kompanije Bingo, kazala je da ovo već već sedma godina u kojoj implementiraju društveno odgovorne projekte povodom Dana žena u okviru kojih je dodijeljeno ukupno 99.000 KM. 

"Ovo je peti projekat pod nazivom "Odvažne i hrabre, to ste vi!". Nakon prošlogodišnjeg uspješnog projekta na koji se prijavilo više od 300 žena sa fantastičnim idejama, a u okviru kojeg su dodjeljena grant sredstva ženama poduzetnicama čije ideje su ocijenjene kao najbolje, odlučili smo i ove godine nastaviti u istom smjeru. Zahvalni smo partnerima Bambi, Milka, Kraš i Libresse, te prijateljima Dita, Alma Ras, Dormeo i La Rive na podršci koju pružaju projektu", kazala je Čeliković.

Kroz projekat će ove godine podržati pet poslovnih projekata žena poduzetnica.

"Osigurali smo ukupno 19.000 KM koje ćemo dodijeliti u iznosima 7.000 KM, 5.000 KM i 3.000 KM, te dva granta po 2.000 KM. Kupci svoj doprinos mogu dati kupovinom artikala sniženih u okviru Osmomartovske ponude", istakla je ona.

Nikolina Lemez, menadžerica Mega Trade System d.o.o. kazala je da im je izuzetna čast što imaju priliku učestvovati u ovakvom projektu. 

"Biti žena je sjajno i istovremeno jako teško. Iz tog razloga smo odlučili podržati projekat "Odvažne i hrabre, to ste vi!" – kako bismo potaknuli što više žena da prate svoje snove i srce. Mega Trade System je kompanija koja na vodećim pozicijama ima upravo žene, te odatle dolazi još veća želja za poticanjem ljepšeg pola da budu jake i samouvjerene u ispunjenju svojih ciljeva. Nadamo se da će projekat biti prepoznat i od strane potrošača i da ćemo zajedničkim snagama uspjeti unaprijediti status žena preduzetnica u BiH", poručila je Lemez.

 

Za sredstva mogu aplicirati sve žene koje imaju poduzetničku ideju, ili su registrirale biznis 1.1.2022. godine. Cilj je podržati i ohrabriti žene poduzetnice koje su u prvoj fazi poslovanja kako bi postale samostalne i finansijski stabilne. 

Poziv je otvoren sve do 6.3.2022. godine, a proglašenje dobitnica sredstava planirano je u utorak 22.3.2022. godine, dok će dan poslije biti upriličeno uručenje istih. 

U ciljne korisnice podsticaja spadaju zaposlene i nezaposlene žene. Prilikom odabira u obzir će se uzimati i bodovati kvalitet poslovne ideje, održivost poslovnog poduhvata, inovativnost, finansijski proračun, vlastito učešće, posjedovanje znanja i vještina u oblasti u kojima biznis/obrt djeluje, te očekivani broj zaposlenih.

Pet prijedloga po grantu koje prema mišljenju žirija za predselekciju sakupi najviše bodova objavi će se na Bingo web i Facebook stranici i za iste će se moći online glasati. Dodjela grantova ovisit će o ukupnom prosječnom broju bodova sakupljenih online glasanjem i prosječnom broju bodova žirija za finalnu selekciju. 

Obrazac za prijavu i više detalja o projektu možete pronaći na https://bit.ly/3LPCv94

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti