Izdvojeno 19.200.000 KM za komunalne poslove

02.03.2022. 10:53 / Izvor: Akta.ba
KOMULANE USLUGE

Ministar je naglasio da će iz Budžeta tokom ove godine biti izdvojena dodatna sredstva u ove svrhe, ukoliko se utvrde stvarne potrebe.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo izdvojilo je 19.200.000 KM za obavljanje komunalnih poslova u segmentu zajedničke potrošnje: održavanja čistoće u gradu, javnih površina, grobnih područja, postrojenja za prečišćavanje vode, te za odvoz smeća.

Sporazume o izdvajanju sredstava za komunalna preduzeća potpisao je danas resorni ministar Enver Hadžiahmetović sa direktorima i predstavnicima KJKP "Rad", "Park", "ViK", "Pokop", te JKP "Komunalac" Hadžići, "Trnovo"-Trnovo i "Vodostan"-Ilijaš.

KOMUNALIJE

"Sredstva su dodijeljena odlukom Vlade, a bit će dostavljana preduzećima kontinuirano, kroz mjesečne anuitete. Sektor komunalne privrede Ministarstva će vršiti nadzor nad utroškom sredstava. Očekujemo da će ona biti utošena isključivo u poslove iz segmenta zajedničke potrošnje, kako bismo imali što bolju komunalnu uslugu", istakao je ministar Hadžiahmetović.

Ministar je naglasio da će iz Budžeta tokom ove godine biti izdvojena dodatna sredstva u ove svrhe, ukoliko se utvrde stvarne potrebe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti