Za obilježavanje značajnih datuma i događaja u KS 150.000,00 KM

04.03.2022. 15:58 / Izvor: Akta.ba
Muzej

Objavljen "Javni poziv za sufinansiranje projekata kojima se obilježavaju značajni datumi i događaji koji su od značaja za obogaćivanje i unapređenje turističke ponude Kantona Sarajevo, 2/2022".

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je raspisala JAVNI POZIV 2/2022 za “Obilježavanje značajnih datuma i događaja”. 

Predmet Javnog poziva je sufinansiranje projekata kojima se obilježavaju datumi i događaji koji su od značaja za obogaćivanje i unapređenje turističke ponude Kantona Sarajevo.

"Javni poziv je namijenjen poticanju razvoja, unapređenja i obogaćivanja turističke ponude Kantona Sarajevo, kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo na osnovu Programa rada i Finansijskog plana za 2022. godinu, za projekte kojima se obilježavaju datumi i događaji od značaja za turizam u Kantonu Sarajevo (kao što su Dan grada Sarajeva, Međunarodni dan i Evropska noć muzeja, godišnjica Sarajevskog atentata, Svjetski dan turizma i drugi), a koji doprinose promociji turističke ponude i turističkih proizvoda Kantona Sarajevo, osiguravaju dodatne sadržaje i u konačnici imaju uticaj na podizanje kvalitete turističke ponude", navodi se u pozivu.

Ukupan iznos sredstava za sufinansiranje po ovom Javnom pozivu iznosi 150.000,00 KM.

Traženi iznos sufinansiranja ne smije iznositi više od 60% od ukupnog iznosa potrebnog za realizaciju projekta.

Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju projekta, podnositelji prijave su dužni osigurati iz ostalih izvora, kao i osigurati vlastito učešće u minimalnom iznosu od 15% od ukupne vrijednosti projekta. 

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana, a krajnji rok za podnošenje prijava je do 18.03.2022. godine.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti