Ove godine i oblast privrede ima dobitnika Šestoaprilske nagrade

16.03.2022. 14:15 / Izvor: Akta.ba
gradsko vijeće sarajeva

Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2022. godini predložio je Gradskom vijeću na razmatranje i konačno odlučivanje jednog kandidata u oblasti privrede.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 13. sjednici kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, tajnim glasanjem, odlučilo da su dobitnici "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2022. godini Privredno društvo za promet i usluge "Alternativa" d.o.o. Sarajevo – za doprinos u oblasti privrede, prof. dr. Rifat Škrijelj – za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja i prim. dr. Željko Ler – za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite. 

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o dodjeli nagrade "Graham Bamford" Nerminu-Beli Sukiću, posthumno. 

Dobitnici nagrada će se promovisati i nagrade će im uručiti gradonačelnica i predsjedavajući Gradskog vijeća  na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Sarajeva – 06. aprila.

Rad današnje sjednice, po usvojenom dnevnom redu, započeo je razmatranjem i usvajanjem Izvještaja o radu Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2022. godini.

Predsjedavajući Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" Nihad Uk, u svom izlaganju, upoznao je gradske vijećnike o radu Odbora. Uz Izvještaj je Gradskom vijeću Odbor uputio i utvrđene prijedloge za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2022. godini. 

Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2022. godini predložio je ranije Gradskom vijeću na razmatranje i konačno odlučivanje jednog kandidata u oblasti privrede (Privredno društvo za promet i usluge "Alternativa" d.o.o. Sarajevo), jednog kandidata u oblasti nauke i obrazovanja (prof. dr. Rifat Škrijelj) i jednog kandidata u oblasti zdravstva i socijalne zaštite je (prim. dr. Željko Ler).

U oblasti kulture i umjetnosti predložena su dva kandidata (Damir Imamović i Avdo Huseinović), kao i dva kandidata u drugim oblastima rada i stvaralaštva (Borislav Boro Kontić i Mensur Bektić).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti