Urbane tržnice u RS-u na pet lokacija početkom ljeta

30.03.2022. 08:31 / Izvor: Glas Srpske
Urbana tržnica

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači, njih 37, ponudiće početkom ljeta svoje proizvode na uređenim prodajnim štandovima.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači, njih 37, ponudiće početkom ljeta svoje proizvode na uređenim prodajnim štandovima, na atraktivnim lokacijama u najgušće naseljenim mjesnim zajednicama.

Glavna pogodnost za korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korišćenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korišćenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima. 

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić rekao je za "Glas Srpske" da u narednom periodu očekuje veći broj registrovanih gazdinstava koja će biti prijavljena i ostvariti mogućnost da predstave svoj plasman proizvoda.

"Birali smo poljoprivredne proizvođače koji trenutno imaju tržišni višak. Izabrano je njih 37 i oni će uskoro potpisati ugovore sa gradskom administracijom", kazao je Ilić.

Zatvoreni štandovi biće postavljeni u naseljima Obilićevo, Starčevica, Lazarevo, Nova varoš i Borik, a pružiće modernije i lakše uslove za proizvođače.

Povrtar Veljko Trninić jedan je od poljoprivrednika koji će građanima na novim štandovima ponuditi svježe povrće.

"Mi treba da ponudimo kvalitetne domaće proizvode, a to će nam biti lakše uz bolje uslove. Kada na štandu imate struju, grijanje, vodu to je veliki napredak u proizvodnji i prodaji. Međutim, sve zavisi od kupaca i da li ćemo moći ispuniti njihove potrebe", rekao je Trninić za “Glas Srpske”.

I farma "Eko DM" koja se u Česmi bavi organskom proizvodnjom povrća i mlijeka ponudiće Banjalučanima svoju robu.

"Uglavnom radimo dostavu svega što proizvodimo, a sada će nam biti lakše kada budemo na jednom mjestu, jer ćemo imati manje troškova i bolji pristup mušterijama", rekla je vlasnica farme "Eko DM" Goga Tripić.

Pravo na prijavu imali su poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banjaluke koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom proizvoda iz oblasti mesne prerađevine, jaja, mlijeka, mliječnih i pčelarskih proizvoda.

Javni poziv

Javni poziv je objavljen u okviru projekta “Uspostava novih vizuelno atraktivnih prodajnih mjesta za domaće proizvođače - Urbana tržnica”, koji realizuje grad Banjaluka u okviru projekta EU4AGRl.

U skladu sa javnim pozivom, na rezultate preliminarne liste potencijalni krajnji korisnici mogu uložiti prigovor, uz odgovarajući dokaz, u roku od tri dana od objave preliminarne liste na internet stranici grada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti