Proglašeno stanje prirodne nepogode na području grada Stoca

25.04.2022. 12:27 / Izvor: Akta.ba
STOLAC

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković, na prijedlog Gradskog stožera Civilne zaštite, donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode nastalu uslijed potresa na području tog grada.

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković, na prijedlog Gradskog stožera Civilne zaštite, donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode nastalu uslijed potresa na području tog grada.

U snažnom potresu koji je pogodio Hercegovinu u petak navečer jedna osoba u Stocu je izgubila život, a na javnim, gospodarskim, kulturnim, vjerskim, stambenim i drugim objektima pričinjena je velika materijalna šteta.

Formirano je Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta, a gradske službe DVD Stolac, Civilna zaštita Stolac, Komunalno poduzeće Stolac već tri dana su na terenu, saniraju nastalu štetu i utvrđuju stanje na objektima, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Stoca.

Posebno su oštećeni objekti Doma zdravlja Stolac, Osnovne škola Stolac, Osnovne škole Crnići, područne škole Prenj i Hodovo, vjerski objekti crkve i džamije, kao i brojni drugi stambeni objekti.

Većinom su do sada zabilježene štete na starijim objektima, gdje su se urušili krovovi ili dimnjaci, popucani zidovi i slično.

DVD Stolac zajedno s Gorskom službom spašavanja danas planira ukloniti četiri velika betonska dimnjaka. Dva se nalaze u Humskoj ulici, a preostala dva na Veterinarskoj stanici.

"Do sada je prijavljeno oko 70 dimnjaka koje trebaju ukloniti. Svakim danom kako obilazimo teren utvrđujemo dodatna oštećenja i pukotine koje će trebati ili treba sanirati. Riječ je o dosta starim i dotrajalim krovovima pa trebamo biti dodatno oprezni. Štete u gradu su sigurno velike", kazao je zapovjednik DVD Stolac Slađan Marić.

Škole u Stocu danas rade, a nastava je skraćena na 30 minuta. Iz Civilne zaštite Stolac još jednom pozivaju sve stanovnike da pretrpljenu materijalnu štetu na imovini prijave na broj 036 854 666.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti