U Trebinju otvoren zatvoreni olimpijski bazen, uloženo više od 13 miliona KM (FOTO)

26.04.2022. 07:32 / Izvor: Akta.ba
zatvoreni bazen
OTVORI GALERIJU

U Trebinju je u ponedeljak, 25. aprila, otvoren objekat zatvorenog olimpijskog bazena.

U Trebinju je u ponedeljak, 25. aprila, otvoren objekat zatvorenog olimpijskog bazena koji se prostire na 10.000 metara kvadratnih, u koji su Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) uložile više od 13 mil KM, piše TrebinjeLive.

Vrpcu su svečano presjekli srpski član Predsjedništa Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Gradonačelnik Ćurić je rekao da je riječ o impozantnom objektu, koji je već sada na ponos svih građana Trebinja i Srpske.

On je rekao da već sada postoje zainteresovane selekcije i klubovi koji bi upravo u Trebinju održavali svoje pripreme.

"Izgradnjom objekta očekujemo još bolje rezultate naših plivača i vaterpolista. Na inicijativu Grada oko 1.000 djece i omladine iz posebnih kategorija imaće besplatno korišćene bazena", kazao je Ćurić.

Direktor HET Gordan Mišeljić je naveo da je ovo jedna u nizu investicija ovog preduzeća u Trebinju i najveći objekat koji je izgradilo ovo preduzeće u posljednjim decenijama.

Premijer Radovan Višković je kaza da je ovo veličanstven objekat koji će moći da zadovolji potrebe vodenih sptova ne samo u Trebinju, već i u cijeloj Srpskoj.

"Očekujemo da se na velika vrata vrate plivanje i vaterpolo, čija je tradicija 70 godina. Ovo je jedan od najvećih sportskih objekata koji je izgrađen u Republici Stpskoj. Ponosan sam na Trebinje, Srpsku i HET koji je ispunio svoju obavezu", kazao je Višković.

Zatvorenim olimpijskim bazenom gazdovaće Javna ustanova Bazeni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti