Počelo uređenje dvorišta ustanova za socijalnu zaštitu u Kantonu Sarajevo

27.04.2022. 11:57 / Izvor: Akta.ba
Uređenje

Počelo uređenje dvorišta ustanova za socijalnu zaštitu u Kantonu Sarajevo za ove aktivnosti planiran je utrošak oko 60.000 KM.

U okviru velike proljetne akcije čišćenja grada, te uređenja i ozelenjavanja javnih površina, resorna kantonalna ministarstva i KJKP “Park” ozvaničili su danas radove na uređenju dvorišta kao i sadnje novih biljnih vrsta u krugu javnih ustanova za socijalnu zaštitu. Za ove aktivnosti planiran je utrošak oko 60.000 KM.  

Početku radova u Kantonalnoj javnoj ustanovi Gerontološki centar Sarajevo prisustvovali su ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović. Oboje su izrazili zadovoljstvo što će korisnici Centra imati ljepše životno okruženje. 

"U saradnji s Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS dogovorili smo ovu aktivnost. Dolazi nam ljepše vrijeme, korisnici će više boraviti na otvorenom i želimo da im bude lijepo i ugodno. Bit će kultivisani postojeći kapaciteti, posađene nove sadnice i cvijeće, te se radujemo da vidimo kako će dvorište izgledati nakon toga", navela je ministrica Prvulović.   

Dodala je da se i na ovaj način pokazuje senzibilitet prema stanovnicima treće životne dobi i da je Gerontološki centar svojevrsna zelena oaza, koja će biti dodatno uljepšana novim sadnicama i uređenjem prostora.   

Ministar Hadžiahmetović objasnio je da se radi o zajedničkoj aktivnosti dva ministarstva, koja se realizira putem KJKP "Park", a čiji je cilj uljepšati prostore u kojima borave građani u stanju socijalne potrebe.   

"Ovo je prvi objekt od kojeg krećemo, bit će ih još. Zaista je lijepo vidjeti osmjehe na licima ljudi koji su danas ovdje", naveo je ministar Hadžiahmetović.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti